Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect: Educație financiară de la 4 ani

gradinita

Mii de copii din România vor învăța cum să își gestioneze banii încă de la vârsta de patru ani. 23.000 de copii de gradiniţă din şapte judeţe au fost incluşi într-un proiect-pilot care îi va ajuta să îşi dezvolte cunoştinţele despre troc, puşculiţă sau valoarea materială a lucrurilor, totul cu ajutorul unui nou manual însoţit de un CD cu jocuri.

Iniţiatorii spun că programul vrea să schimbe statisticile care arată că principala sursă de educaţie financiară a tinerilor din România rămâne, în proporţie covârşitoare, familia. Doar unul din 10 tineri spune şcoala l-a ajutat.

„România se află pe locul 124 din punct de vedere al educaţiei financiare, ceea ce înseamnă că doar 21% dintre români au o educaţie financiară, doar 15% economisesc”, a explicat directorul unei bănci Sorin Cordovan.

„Cred că asta e foarte important.. să înceapă de mici să se obişnuiască cu noţiuni cărora nouă ni se păreau la prima vedere foarte dificile şi înţeleagă prin joc aceste lucruri”, a adăugat inspectorul școlar general șef al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Dacă rezultatele vor fi cele scontate, de anul viitor, programul de educaţie financiară în grădiniţe va fi implementat la nivel naţional, relatează digi.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.