Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecte de mare infrastructură implementate de armata rusă în Donbas: sunt esențiale pentru orice formă de viață; soldații conduc operațiunea

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Forțele armate rusești încep să „rusifice” zonele cucerite în Ucraina! Iar esențiale în acest sens sunt utilitățile. De asemenea, rușii anunță construirea unei autostrăzi.

Ministerul Apărării al Federației Rusiei a început construcția unei noi conducte de apă care va conecta regiunea Rostov și Donbass, a anunțat armata rusă.

„Specialiștii complexului de construcții militare al Ministerului Apărării din Rusia au început construcția unei conducte mari de apă pentru a oferi locuitorilor din Donbass apă potabilă curată. Noua structură hidraulică va trece prin teritoriul regiunii Rostov și al Republicii Populare Donețk până la canalul Seversky Donețk - Donbas", a precizat ministerul Apărării, citat de Interfax.

Capacitatea conductei de apă va fi de până la 300 de mii de metri cubi de apă pe zi.

După cum se specifică în Ministerul Apărării, ministrul adjunct al apărării al Federației Ruse, Timur Ivanov, ca parte a grupului de lucru, împreună cu șeful adjunct al Trezoreriei Federale a Federației Ruse, Eli Isaev, a survolat cu elicopterul zonele de construcție a instalațiilor conductelor de apă de pe teritoriul Republicii Populare Donețk.

Proiectul prevede montarea a două fire ale conductei principale de câte 200 km fiecare, construcția de stații de pompare, stații electrice și instalații de stocare a apei pentru 10 mii de metri cubi. 1600 de constructori militari și aproximativ 800 de unități de echipamente sunt deja implicate în instalațiile conductelor de apă. Centrul Național de Control al Apărării din Federația Rusă efectuează o monitorizare continuă non-stop a progresului construcției și controlul materialelor de construcție furnizate șantierelor, transmite sursa citată. Ministerul Apărării a adăugat că în prezent se efectuează săpături arheologice și lucrări geologice, tranșee, montarea plăcilor rutiere, livrarea și transportul conductelor principale, tăierea stratului de vegetație și instalarea de gropi pentru cisterne.

Construiesc și o autostradă

De asemenea, rușii intenționează să construiască autostrada Dzhankoy-Rostov-on-Don, care va trece prin noile regiuni ale Federației Ruse invadate din Ucraina. Rușii intenționează să înceapă construcția în 2023, a declarat luni guvernatorul interimar al regiunii Herson, Vladimir Saldo, pentru TASS. "Aceasta nu va fi extinderea autostrăzii Tavrida, ci construirea unei noi autostrăzi Dzhankoy - Rostov-pe-Don, la fel ca calitate și performanță. Un alt lucru este că de la Dzhankoy va exista o ramură care leagă Tavrida. Acum sunt în curs de desfășurare lucrări de proiectare și cercetare, astfel încât construcția poate începe încă din 2023", a spus Saldo, pentru sursa citată.

El a adăugat că "noul traseu de pe hartă nu va arăta ca un inel, ci mai degrabă ca un semi-inel care înconjoară Marea Azov din vest și nord". Costul construirii autostrăzii Dzhankoy-Rostov-on-Don este estimat provizoriu la până la 400 de miliarde de ruble, a spus Saldo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.