Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect PNL: 'Redevențele din exploatările de suprafață să rămână în proporție de 80% la nivel local'

fonduri europene agricultura

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat luni, în urma consultărilor cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, că PNL va da spre avizare la Guvern un proiect prin care redevențele din exploatări de suprafață să rămână, în proporție de 80%, la nivel local, astfel ca UAT-urile să fie în câștig, potrivit Mediafax.

„Noi am solicitat domnului ministru să urmărească, cu prioritate, apariția hotărârii de Guvern privind redevențele din exploatări de suprafață. Este un proiect al PNL, prin care 80% din redevență rămâne la nivel local, 40% la primării, 40% la consilii județene. E un proiect politic pe care ni l-am asumat pentru a întoarce parte din aceste redevențe la nivel local și e pentru prima dată, în 30 de ani, când redevența nu mai merge în proporție de 100% la bugetul de stat și rămâne la nivel local, acolo unde se întâmplă acele pagube, sunt balastiere, cariere de piatră pe drumuri județene și proprietățile oamenilor”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, luni, în urma consultărilor grupului PNL cu ministrul Economiei Virgil Popescu.

Florin Roman a spus că proiectul va fi dat spre avizare săptămâna aceasta.

Document care ar putea stârni revolta SUA: UE înăsprește regulile pentru a proteja afacerile europene

„Domnul ministru ne-a dat asigurări că săptămâna asta acest proiect pleacă la avizare și din acest punct de vedere, e practic, un proiect comun între Guvern și parlamentari, care merge la finalitate. L-am informat și pe domnul ministru cu privire la o inițiativă legislativă referitoare la includerea branșamentelor pe rețelele de distribuție în tarife, astfel încât acestea să fie mai ușor suportate de populație”, a zis Roman.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus la rândul său că UAT-urile vor câștiga mai mult prin această măsură pentru că își vor da interesul în a administra singure resursele.

„Cred că are un impact foarte mare asupra unităților administrativ teritoriale. Cred că UAT-urilor vor câștiga mult mai mult, vor merge 40% căre primării, 40% către consiliile județene. Și cred că va finaliza foarte mult din redevențele care se pierd acum. ANRM-ului (Agenția Națională pentru Resurse Minerale - n.red.) îi este foarte greu să gestioneze de la nivel central toate bogățiile, iar UAT-urile vor fi mult mai interesate să urmărească ele, va fi o fiscalizare mult mai bună și o încasare mult mai mare”, a motivat ministrul.

Parlamentarii PNL și membrii Guvernului au început, luni, o serie de consultări de lucru, pentru a stabili un punct de vedere comun asupra inițiativelor legislative care vor intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.