Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect umanitar la Cluj: O casă pentru cazarea gratuită a familiilor copiilor aflați sub tratament medical la Institutul Oncologic

casuta parintilor

O asociație umanitară din Cluj-Napoca a lansat, duminică, proiectul „Căsuța Părinților”, care prevede construirea unei clădiri cu 10 camere pentru cazarea gratuită a familiilor copiilor aflați sub tratament medical la Institutul Oncologic, transmite Mediafax.

Președintele asociației, Claudiu Brisc, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 milioane de euro și că proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, clădirea va găzdui familiile copiilor aflaţi sub tratament medical la Institutul Oncologic „I. Chiricuță” din oraș.

„Accesul la cazare va fi gratuit și se va face pe bază de programare de la medicii institutului. va avea o suprafață de aproximativ 1.000 mp, 10 camere de cazare cu băi proprii, spațiu de gătit și de luat masa cu toate dotările necesare, loc de joacă pentru copii, bibliotecă, loc de recreere pentru părinți, spațiu comun de socializare, terasă, spații tehnice. Terenul, de 680 mp, situat în apropierea Institutului Oncologic, este pus la dispoziție de Primăria Cluj-Napoca, valoarea totală a investiției fiind estimată la 1,2 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată din surse private”, a spus Brisc.

Potrivit acestuia, ideea construirii unei astfel de clădiri este inspirată dintr-un model similar, pe care l-a întâlnit în Franța în urmă cu 10 ani, când a fost cu copilul său la tratament.

„Sper ca anul viitor să demarăm partea de obținere a autorizațiilor și apoi să începem lucrările, astfel încât să finalizăm casa și să o dăm în folosință în 2022”, a mai spus președintele asociației care luptă pentru bunăstarea copiilor bolnavi de cancer. Printre proiectele sale se numără cel de amenajare a terasei de pe acoperișul Clinicii de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca și introducerea în premieră, în România, a unor soluții medicale pentru copiii care urmează proceduri de chimioterapie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.