Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectele de petrol și gaze din Senegal vor aduce o nouă eră de creștere economică

Operation World
Senegal

2023 este de așteptat să fie un an de hotar pentru Senegal, deoarece țara va fi martoră la prima producție de petrol și gaze din proiectele Sangomar și Greater Tortue Ahmeyim (GTA), scrie oilreviewafrica.com.

Aceste proiecte sunt de așteptat să inaugureze o nouă eră de creștere economică pentru țară, subliniind în același timp potențialul imens de investiții în bazinul mai larg MSGBC.

Oferind o perspectivă asupra noilor oportunități care apar investitorilor și dezvoltatorilor de proiecte, Thierno Seydou Ly, director general, Petrosen E&P, a susținut o prezentare în cadrul Forumului Invest in African Energy de la Paris, înainte de viitoarea conferință și expoziție African Energy Week (AEW) - programată pentru 16-20 octombrie în Cape Town.

Se așteaptă ca creșterea economică a Senegalului să rămână puternică în perioada 2023-2027, impulsionată de începerea proiectelor de petrol și gaze și de noi investiții care circulă spre interior. În acest scenariu, Ly a subliniat că cadrul legal și de reglementare al Senegalului face din țara o destinație de investiții de preferat, cu politici implementate care acordă prioritate protecției investitorilor privați și împărțirea echitabilă a beneficiilor, oferind în același timp relații pe termen lung între guvern și actorii globali.

Oportunitățile Senegalului

„Există multe oportunități în Senegal și dorim să creăm parteneriate, inclusiv parteneriate tehnice și financiare. Stabilitatea țării în ceea ce privește democrația înseamnă că investițiile tale vor fi protejate. Cadrul nostru legal face posibilă protejarea investițiilor și crearea unui mediu câștigător pentru investitori”, a declarat el. Petrosen, în calitate de companie națională de petrol, a pus în aplicare o agendă ambițioasă în amonte, care își propune să deblocheze întregul potențial al pieței offshore. Potrivit lui Ly, bazinul senegalez este împărțit în 29 de blocuri, cu 16 blocuri offshore și șase onshore disponibile în prezent pentru ofertă.

Ly a spus că, din aprilie, cele două proiecte majore de hidrocarburi ale țării se mișcă rapid. Proiectul GTA este finalizat în proporție de 90%, cu 2,5 milioane de tone pe an (mtpa) de gaz natural lichefiat (GNL) care se așteaptă să fie produse începând cu trimestrul IV din 2023. Ly a adăugat că conceptul pentru faza a doua a GTA a fost selectat de partenerii de dezvoltare, care ar urma să crească producția cu 2,5 până la 3 mtpa între 2027 și 2028.

În plus, din aprilie, proiectul Sangomar este finalizat în proporție de 85%, urmând a fi produși între 75.000 și 125.000 de barili pe zi din 2023. O rafinărie internă va trata o parte din producție, gazul asociat zăcământului fiind dezvoltat într-o fază specifică (2025-2026). Senegalul se așteaptă, de asemenea, la FID pentru proiectul Yakaar-Teranga până în primul trimestru al 2024, cu 150 mmscfd să fie produse din 2026 pentru piața locală. Fazele viitoare sunt planificate și așteptate pentru dezvoltarea industriilor locale – îngrășăminte, uree, metanol, minerit și altele – și exportul de GNL.

Între timp, Ly a declarat că, în cadrul Master Planului pentru petrol și gaze, Senegal urmărește alte câteva dezvoltări, inclusiv o fabrică de amoniac/uree – despre care este în curs de desfășurare un studiu de concepție; o modernizare a rafinăriei – faza 1 pentru creșterea capacității de la 1,2 la 1,5 mil tone (finalizat) și faza 2 la 3,5 mil tone (în studii preliminare); o instalație de stocare a gazelor petroliere lichefiate (studii de fezabilitate); o rețea de conducte de gaz la energie (în cadrul studiilor FEED); o conductă virtuală de gaze naturale (studii preliminare); o stație de alimentare cu GNC și GNL (studii preliminare) și o fabrică de îngrășăminte (studii preliminare).

Ca atare, oportunitățile pentru jucătorii și antreprenorii locali cresc în mod constant, concentrarea guvernului asupra dezvoltării conținutului local urmând să joace un rol cheie în extinderea pieței interne.

„Vrem să folosim cât mai mult posibil forța de muncă din Senegal pentru dezvoltarea sectorului petrolului și gazelor din Senegal. Va fi o situație avantajoasă atât pentru forța de muncă, cât și pentru companii, deoarece va reduce costurile.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.