Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectele lui Stelian Ion generează haos - Ministrul Justiţiei, 'tras de mânecă' de CSM după ce a ignorat procedurile (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Stelian Ion a trimis, în urmă cu o săptămână, Consiliului Superior al Magistraturii, spre avizare, proiectele de modificare a legilor justiţiei. Ministrul Justiţiei a reuşit însă nu doar să enerveze partenerii de coaliţie, ci şi să bage în ceaţă CSM.

Potrivit unor surse judiciare, CSM s-a trezit cu proiectele de la Ministerul Justiţiei fără să i se transmisă clar ce anume se aşteaptă de la Consiliu. Stelian Ion a ignorat procedura aprobată prin hotărâre de guvern şi a transmis proiectele fără avizele interministeriale. Conform normelor legale (art. 22 din HG 561/2009), înainte de a se cere avizul CSM, iniţiatorii trebuie să obţină toate avizele din guvern.

Surse oficiale au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că proiectele ajunse la CSM purtau doar semnătura lui Stelian Ion. În acest condiţii, CSM a solicitat oficial lămuriri de la Ministerul Justiţiei, pentru a se stabili calea de urmat: avizarea proiectului (imposibilă prin această procedură) sau pur şi simplu consultarea Consiliului.

CSM ar dori să evite o situaţie jenantă pentru instituţie, în care ar aviza proiecte care ulterior s-ar pierde în "negura" instituţională. De altfel, în prezent există mai multe proiecte, iniţiate şi de alte ministere, care vizează părţi din legile justiţiei.

Stelian Ion nu a pus doar CSM într-o postură neplăcută, ci şi pe propriii colegi de coaliţie. Proiectele de modificare a legilor justiţiei nu au fost discutate cu PNL şi UDMR.

Preşedintele PNL Ludovic Orban chiar i-a reproşat public, vineri, lui Stelian Ion că proiectul privind modificarea legilor justiţiei pe care ministrul Stelian Ion l-a trimis către CSM nu a fost discutat în coaliţia de guvernare şi nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.