Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecţie CNN - Fostul astoronaut Mark Kelly, actualmente senator democrat, dat câștigător în cursa pentru Senat în Arizona

abcnews.go.com
mark kelly

Senatorul democrat de Arizona Mark Kelly va câştiga un mandat complet de şase ani, conform proiecţiilor CNN, învingându-l pe republicanul Blake Masters, susţinut de fostul preşedinte american Donald Trump şi care a preluat unele dintre afirmaţiile acestuia referitoare la fraudarea alegerilor din 2020. Ca urmare a acestei victorii, democraţii ar mai avea nevoie de numai un mandat pentru a-şi menţine controlul în Senat, anunță news.ro.

Victoria lui Kelly, care a fost ales în 2020 pentru a prelua mandatul regretatului senator republican John McCain, este o victorie impotrantă, care îi aduce pe democraţi cu un pas mai aproape de obiectivul lor de a menţine controlul asupra Senatului SUA – ceea ce ar fi o realizare uimitoare, având în vedere ratingurile scăzute în ceea ce priveştre popularitatea preşedintelui Joe Biden şi climatul economic care păreau să-i favorizeze pe republicani.

Odată cu victoria lui Kelly în Arizona, democraţii vor deţine 49 de locuri, iar republicanii vor deţine tot 49, situaţie în care democraţii ar trebui să mai obţină doar un loc pentru a deţine majoritatea în camera superioară.

Kelly, un fost astronaut al NASA care a zburat în spaţiu de patru ori, este căsătorit cu fosta congresmană a SUA Gabby Giffords, care a inspirat naţiunea cu recuperarea ei după o rană de glonţ la cap în urma unei tentative de asasinat în 2011, care a ucis şase persoane şi a rănit 13.

Kelly şi Giffords au fondat un grup de advocacy pentru controlul armelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.