Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecții de filme peruane la Institutul Cervantes

mediafax.ro
film

Trei filme peruane, subtitrate în limba engleză, vor rula în luna iulie, în El Patio, curtea interioară a Institutului Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38.

Institutul Cervantes din Bucureşti, în parteneriat cu Ambasada Republicii Peru la Bucureşti, le propune bucureştenilor primele evenimente în aer liber.

Accesul la evenimente se va face în limita locurilor disponibile (maximum 40 de locuri), şi se obţine printr-un email transmis către cultbuc@cervantes.es. Rezervarea devine valabilă numai dacă solicitantul a primit în scris o confirmare a disponibilităţii de locuri şi instrucţiuni privind accesul si măsurile de protecţie.

Cele trei pelicule care vor rula timp detrei seri în El Patio, curtea interioară a Institutului Cervantes din Bucureşti, cu începere de la ora 21.30, sunt reprezentative pentru cinematografia peruană contemporană, în acelaşi timp drame psihologice care merg în profunzimea şi în nuanţele trăsăturilor de caracter, dar şi drame sociale, ce analizează impactul pe care politicul şi economicul îl au asupra vieţii personale.

"Deliciosa fruta seca/ Fructe uscate delicioase", în regia Anei Caridad Sanchez, cu Claudia Dammert, Hugo Vasquez, Mauricio Fernandini, a fost lansat în cadrul Festivalului de Film Peruan de la Paris în 2017, este un film care îşi propune să fie „un strigăt de libertate, de fericire şi de încurajare pentru acele femei care şi-au amânat visurile din cauza rutinei, un omagiu adus dansului marinera, femeii şi câştigării libertăţii”.

Marialicia, o casnică din înalta societate din Trujillo, descoperă că viaţa minunată de familie pe care credea că o are nu există. Dezamăgită de faptul că a trăit o minciună întreaga viaţă, decide să o pornească de la zero. La cei 65 de ani ai săi, Marialicia îşi permite, în sfârşit, să îşi trăiască viaţa aşa cum îşi doreşte ea. Se mută într-un cartier nou şi îşi valorifică talentele, precum prepararea de prăjturi cu fructe uscate pe care înainte le gătea prietenelor şi pe care acum le vinde în magazinele din cartier. În noul mediu în care trăieşte, Marialicia descoperă culori şi sunete noi, precum şi pasiuni care îi schimbă radical viaţa: este fascinantă de un dans popular peruan, marinera, urmează cursuri la o şcoală de dans, unde cunoaşte femei cu poveşti extraordinare, care o ajută să îşi schimbe total viziunea asupra vieţii.

"Siete semillas/ Şapte seminţe", în regia lui Daniel Rodríguez Risco, cu Carlos Alcántara, Javier Cámara, Federico Luppi, spune povestea lui Ignacio (Carlos Alcántara), un om de afaceriaflat la vârsta de mijloc, căruia pare că nu-i lipseşte nimic. Este directorul unei mari fabrici de textile, are o soţie frumoasă (Gianella Neyra), care este fiica proprietarului afacerii (Federico Luppi), au un fiu şi locuiesc într-un penthouse cu piscină. Dar totul este o aparenţă: soţia lui este deranjată de faptul că Ignacio pune munca pe primul loc, pentru fiul lui este un străin, afacerea este în criză, partenerii se dovedesc a fi lipsiţi de scrupule. Este momentul pentru Ignacio să pornească într-o redescoperire de sine şi de recuperare a ceea ce este important în viaţa lui.

"La ultima tarde/ Ultima după-amiază", în regia lui Joel Calero, cu Katerina D’Onofrio şi Lucho Cáceres, spune povestea Laurei, o tânără din înalta societate din Lima, care îl cunoaşte în Cuzco pe Ramón, un universitar afiliat mişcării de stânga. Se îndrăgostesc şi se alătură Sendero Luminoso (Partidul Comunist peruan), luptând împotriva guvernului. După o vreme, cei doi se despart în circumstanţe stranii. Peste douăzeci de ani, se reîntâlnesc pentru a finaliza divorţul, ocazie cu care vor putea, în sfârşit, discuta despre tot ceea ce i-a îndepărtat unul de celălalt, într-o călătorie plină de emoţie pe drumul amintirilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.