Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecţii şi experimente muzical-vizuale nocturne la cea de-a treisprezecea ediţie a festivalului Anim’est

animation-festivals.com
logo animest festival de film

A treisprezecea ediţie a festivalului Anim’est propune o nouă serie de proiecţii şi experimente muzical-vizuale nocturne, scrie news.ro.

A treisprezecea ediţie a festivalului Anim’est propune o nouă serie de proiecţii şi experimente muzical-vizuale nocturne.

Sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 23.00, la Cinemateca Eforie, are loc a şaptea ediţie a Trippy Animation Night, curatată de olandezul Michael Helmerhorst - o selecţie de scurtmetraje, videoclipuri şi fragmente de animaţie care împing limitele genului mult în afara tiparelor. Programul de peste două ore este dedicat exclusiv publicului cu vârste de peste 18 ani.

Miercuri, 3 octombrie, de la ora 20.00, la Expirat are loc Romanian ReAnimation Night - petrecere pentru competiţia de scurtmetraj românesc din cadrul Anim’est. Noaptea va debuta cu Warm-up Music Videos, un best-of al videoclipurilor animate proiectate la ediţiile precedente ale festivalului, şi va continua cu un live act DIOSA, un proiect unic în peisajul autohton, iniţiat de compozitoarea şi dirijoarea Simona Strungaru. Programul serii e completat de DJOI Dj Set - un proiect al echipei festivalului.

Tot la Expirat va avea loc şi Animusic Night, joi, 4 octombrie, de la ora 20.00. Un număr de 34 de titluri internaţionale vor concura pentru premiul „cel mai bun videoclip” - o selecţie în care se regăsesc lansările recente ale unor trupe şi artişti consacraţi, precum Keith Richards, Rone, Flying Lotus, Dominique A, Mastodon şi Sparks, precum şi două videoclipuri muzicale autohtone, ale artiştilor Danaga (proiectul muzical al lui Daniel Aga) şi Tony Baboon (proiectul solo al lui Adrian Cârciova).

Citește și: Cynthia Nixon, actriţa din 'Sex and the City', nu a reușit să-l învingă în alegerile primare democrate pe guvernatorul actual al New York-ului

Juriul acestei secţiuni este format din Adrian Despot, liderul trupei Viţa de Vie, Paul Mureşan, artist, regizor, animator şi ilustrator, cunoscut pentru scurtmetrajele sale animate „Pui de somn” (2014),  care a primit  trofeul  pentru  „cel  mai  bun  film  românesc”  la  Anim'est  2014,  şi „Mamă, tată, am să vă spun ceva” (2016), şi George Stanca, cunoscut şi sub numele NotSoCommonDJ.

Proiecţia videoclipurilor înscrise în competiţie va fi urmată de un concert live acustic Adrian Despot şi de show-ul grupului DayDay, unul dintre cele mai noi proiecte indie rock ale scenei bucureştene.

Al doilea weekend al festivalului va aduce programul Anim’est - Creepy Animation Night, aflat la a 10-a ediţie, un maraton de animaţii horror, adresate exclusiv categoriei de vârste depeste 18 ani. Startul va fi dat la miezul nopţii de 5 octombrie, la Cinemateca Eforie şi la Cinema Elvire Popesco.

La Cinemateca Eforie va avea loc primul performance OrkiPP – un proiect audio-vizual care îl aduce pe ilustratorul Alexandru Ciubotariu (aka Pisica Pătrată) alături de shoegazerii de la Orkid. Ei vor improviza, în sincron, timp de 40 de minute.

Citește și: Mare SĂRBĂTOARE CU ROȘU pentru ortodocși: Ce e INTERZIS să faci azi, de Înălțarea Sfintei Cruci

Biletele pentru evenimentele speciale din cadrul Anim’est vor putea fi achiziţonate în curând online, de pe eventbook.ro. Abonamentele, care asigură accesul la toate proiecţiile şi evenimentele din cadrul festivalului, au fost puse deja în vânzare pe aceeaşi platformă, la preţul de 150 lei.

Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 28 septembrie - 7 octombrie, la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point şi Expirat.

Anim’est e singurul festival din România care propune filme pentru Premiul Oscar: începând cu 2017, câştigătorul Trofeului Anim’est intră automat pe lista lungă de propuneri pentru nominalizări la premiul Oscar, în categoria „cel mai bun scurtmetraj de animaţie”, votată de membrii Academiei Americane de Film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.