Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecţiile unui film bollywoodian au fost suspendate în urma protestelor

Phoenix
cinema

Proiecţiile unui film bollywoodian au fost suspendate în cinematografe din statul vestic Rajasthan şi alte zone în urma protestelor de amploare, au anunţat miercuri autorităţile citate de Xinhua, scrie Agerpres.

''Bătălia a început. Trebuie să fim nonviolenţi, dar inteligenţi din punct de vedere legal pentru ca acest film să fie interzis'', a declarat ministrul Turismului din Rajasthan, Vishvendra Singh, care, împreună cu alţi parlamentari, a lansat un apel la boicotarea filmului ''Panipat''. 

Ministrul Singh a solicitat de asemenea premierului indian Narendra Modi şi şefului Guvernului din Rajasthan, Ashok Gehlot, interzicerea filmului pe tot teritoriul indian. 

''Panipat'' este un film de război produs la Bollywood a cărui acţiune se petrece în secolul al XVIII-lea în oraşul nordic Panipat, în timpul unui conflict între armata Maratha şi forţele conduse de comandantul afgan Ahmad Shah Abdali. Împăratul jat Maharaja Suraj Mal al Bharatpur este înfăţişat drept un conducător lacom. 

Comunitatea jat care trăieşte în Rajasthan a declarat că regizorul Ashutosh Gowariker a ''distorsionat'' faptele istorice şi l-a înfăţişat pe legendarul lor conducător Maharaja Suraj Mal într-o ''lumină negativă''. 

''Rolul său (Maharaja Suraj Mal) este distorsionat în film", a declarat presei Rajaram Meel, preşedintele comunităţii jat din Rajasthan, după vizionarea filmului. ''Rolul lui Maharaja este prost scris în film, iar el este prezentat într-o lumină negativă''.

Citește și: George Laurer, care a dezvoltat scanerul pentru codurile de bare, a murit

Potrivit relatărilor, pe fondul unor proteste şi acte de vandalism, sălile de cinema din Rajasthan au suspendat marţi proiecţiile filmului. 

Comunitatea jat a solicitat ca rolul regelui lor să fie înlăturat din film în cazul în care producătorii doresc continuarea proiecţiilor în acest stat. 

Reprezentări ale regizorului filmului au fost arse şi vandalizate în mai multe zone din Jaipur, capitala Rajasthan. Evenimente similare au fost consemnate în Haryana şi Uttar Pradesh, unde s-au declanşat proteste împotriva filmului. 

Proprietarii de cinematografe au anunţat că au suspendat proiecţiile şi că aşteaptă o rezolvare pe cale amiabilă între protestatari şi realizatorii filmului. ''Am decis să oprim proiecţia filmului în cinematograful nostru având în vedere siguranţa clienţilor noştri", a declarat reprezentantul unei săli de cinema din Jaipur, sub protecţia anonimatului. ''Nu vrem ca în sala noastră de cinema să aibă loc un incident nedorit. Ulterior, în cazul în care va exista o rezolvare între cele două părţi, putem proiecta filmul'', a adăugat acesta. 

Şefului Guvernului din Rajasthan a solicitat intervenţia Comitetului central de certificare a filmului (CBFC). ''Dacă lideri din orice castă sau sectă sunt umiliţi este destul de firesc ca acea comunitate şi acei oameni să fie afectaţi. Toată lumea respectă arta şi cultura, dar dacă uneori se comite o greşeală aceasta ar trebui îndreptată curând", a declarat oficialul. 

Filmul ''Panipat'' a fost lansat vineri în India. În rolurile principale sunt Arjun Kapoor, Sanjay Dutt şi Kriti Sanon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.