Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov ia amploare: Mutare importantă a Ministerului Transporturilor / FOTO

telegrafonline.ro
Ministerul Transporturilor

Proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov prinde contur. Mutare extrem de importantă a celor de la Ministerul Transporturilor. Conform calendarului privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiesti-Brașov, astăzi, 18 ianuarie 2018 la Bușteni, Ministerul Transporturilor a organizat prima dezbatere publică pe tema Termenilor de Referință pentru evaluarea impactului asupra mediului si impactului social, termeni publicați deja pe site-ul Ministerului Transporturilor din data de 21.12.2017.

Citeşte şi: Revoluția fiscală lovește din nou: Apare o nouă contribuție obligatorie – Despre ce este vorba

La dezbatere publică, alături de delegația Ministerului Transporturilor condusă de Secretarul Stat Grigore Maria Magdalena si reprezentanții Băncii Mondiale, au participat Primarii si Președinții Consiliilor Județene de pe raza teritorială a viitoarei autostrăzi. Proiectul de autostradă Ploiești – Brașov este compus din două sectoare cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: sectorul Ploiești – Comarnic (sector de câmpie și deal) respectiv Comarnic – Brașov (sector de deal și munte).

Citește și: CTP a analizat la sânge jocul Simonei Halep! Pentru ce s-a RĂZBUNAT cea mai bună jucătoare din lume

​Lungimea totală a autostrăzii este de 110 km și are un cost total estimat (MPGT): 1565,4 mil euro. Managementul proiectului se va asigura printr-o structură a Ministerului Transportului. Astfel, pentru pregătirea și managementul proiectului s-a constituit o Echipă de Pregătirea Proiectului alcătuită din experți din cadrul Ministerului Transporturilor și din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Echipa de pregătire a proiectului a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1604 din 03.11.2017 și a fost completată prin Ordinul de Ministrului nr. 27/15.01.2018. Proiectul de Autostradă Ploiești – Brașov reprezintă o prioritate în implementarea proiectelor rutiere majore și se regăsește atât în Programul de Guvernare cât și în Master Planul General de Transport al României, conform unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.