Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de modificare a legii pensiilor, până la 1 octormbeie n Parlament

5-pensii-ss

Proiectul de modificare a legii pensiilor trebuie să vină în Parlament până la 1 octombrie, urmând să fie adoptat de cele două Camere până la sfârşitul anului, a declarat joi preşedintele Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, social-democratul Adrian Solomon, informează agerpres.ro

"Până la 1 octombrie trebuie să vină (proiectul de modificare a legii pensiilor - n.r.) în Parlament", a precizat Solomon întrebat în legătură cu calendarul noii legi a pensiilor. 

El a spus că proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului şi apoi va merge la Camera Deputaţilor. 

"Sper să prindem începutul anului viitor cu legea aprobată, să intre în vigoare de la 1 ianuarie, pentru că sunt multe motivaţii. În primul rând, este creşterea pensiei sociale minime, care va ajunge la 640 de lei anul viitor şi o serie întreagă de pensii din sistemul public care provin din zona alimentaţiei publice, a industriei uşoare, a construcţiilor, a agriculturii, care au pensii aproape de această valoare de 640. Cum poţi să îi justifici cuiva care are 40 de ani de muncă că, la calculul său, au fost luate în calcul toate contribuţiile şi toţi anii şi el are o pensie de 700 - 800 lei şi cel care are un stagiu minim de cotizare de 12, cum era în legea veche sau 15 cum e acum, are 640 lei?", a adăugat Solomon. 

Premierul Mihai Tudose a afirmat marţi că proiectul legii pensiilor a fost finalizat de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi urmează să fie lansat "într-o dezbatere internă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.