Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de reorganizare a liceelor cu profil agricol se află din nou pe masa președintelui Klaus Iohannis

fonduri europene agricultura

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011 se plimbă de vreo doi ani între Parlament și Președinție. Legislativul trimite proiectul la promulgare, președintele Klaus Iohannis îl retrimite înapoi Parlamentului pentru reexaminare.

Citește și: Guvernul a adoptat modificări cu privire la aplicarea legii îmbunătățirilor funciare

Din 23 martie 2019, proiectul amintit, în care la art. 31, alin. 21 se prevede că liceele cu profil agricol se reorganizează și funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și în coordonarea Ministerului Educației, se află din nou pe masa președintelui țării.

„Toată lumea dorește ca învățământul agricol să se relanseze, să devină unul performant, în armonie cu actualele vremuri. Trecerea liceelor agricole în subordinea MADR reprezintă o prioritate pentru actuala echipă de conducere a ministerului. Se așteaptă de prea mult timp această reorganizare, însă nu se întâmplă nimic. Și nu din cauza politicilor, ci a acestui ping-pong generat de președintele țării. Actuala conducere a MADR a depus toate eforturile să ia în subordine bruma de școli cu profil agricol care mai există astăzi, însă tergiversarea asta nu face rău doar școlilor, ci chiar întregului spațiu rural. Trebuie să punctez că discuțiile și politicile agricole nu se fac așa, la gura sobei, ci într-un cadru organizat cu participarea tuturor factorilor de decizie. Asta, pentru că în ultima vreme tot văd cum se reinventează Cenaclul Flacăra”, a declarat dr. Radu Antohe, expert în dezvoltare rurală și politici agricole pentru Revistafermierul.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.