Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul ELI-NP de la Măgurele este elementul central al pavilionului României la Expo Astana 2017

MAE

Proiectul ELI-NP de la Măgurele va fi elementul central al pavilionului ţării noastre la Expo Astana 2017, a hotărât comisia română însărcinată cu organizarea acestei manifestări, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis Agerpres. Anunţul a fost făcut în contextul în care joi a avut loc reuniunea inaugurală a Comisiei de organizare a participării României la Expo Astana 2017, la nivel de secretari de stat din patru ministere (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Ministerul Cercetării şi Inovaţiei şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale), sub coordonarea comisarului Secţiunii Române la expoziţie, din Ministerul Afacerilor Externe.

S-a convenit regulamentul de funcţionare a comisiei şi conceptul cadru al participării României la expoziţia internaţională, care va avea loc în perioada 10 iunie - 10 septembrie la Astana, în Kazahstan. De asemenea, s-au schiţat obiectivele diverselor ministere pe toată durata celor trei luni de desfăşurare a expoziţiei, căzându-se de acord asupra elementului central al pavilionului României, proiectul ELI-NP de la Măgurele, cea mai importantă investiţie în cercetarea românească din ultima jumătate de secol, care evidenţiază tradiţia română în ştiinţa şi tehnologia laser, arată MAE.

La 22 noiembrie 1928 a fost semnată, la Paris, Convenţia privind Expoziţiile Internaţionale, pe care România, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr. 2581/1930. România a participat, după 1989, la toate expoziţiile mondiale şi internaţionale organizate sub egida Biroului Internaţional pentru Expoziţii. Expo Astana - 2017 se va desfăşura în perioada 10 iunie - 10 septembrie şi se preconizează a fi prezente peste 110 ţări şi 5 milioane de vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.