Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul privind aderarea României la Schengen, în analiză. Austria, așteptată să dea un răspuns final mâine (surse)

gandul.ro
schengen

Proiectul acordului juridic privind aderarea aeriană și maritimă a României la spaţiul Schengen se află la autorităţile austriece, care analizează documentul şi urmează să dea un răspuns final până mâine, anunță joi surse politice pentru STIRIPERSURSE.RO. Conform acestora, nu există informaţii potrivit cărora să mai apară vreun stat care să se opună în ultimul moment.

Discuțiile din Slovenia au fost decisive, spun sursele citate, atunci Austria și-ar fi dat acordul pentru aderarea maritimă.

Ministerul de Interne a anunțat, miercuri seară, că a ajuns la un acord politic cu ministerele din Austria și Bulgaria pentru extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria cu frontierele aeriene și maritime începând cu martie 2024.

Intrarea în spațiul Schengen s-ar face printr-o formulă etapizată - mai întâi cu frontierele aeriene și maritime, urmând ca pe parcursul anului viitor să aibă negocieri pentru intrarea în zona de liberă circulație și cu frontierele terestre.

„După 13 ani, în sfârşit România va intra în Schengen! Avem acord politic în această privinţă! Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă. Implicit, Portul Constanţa îşi va creşte exponenţial importanţa. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile şi pentru frontiera terestră. La acest proiect naţional s-a muncit extrem de mult. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi şi în mod special colegilor mei din acest Guvern care au continuat demersurile chiar dacă anul trecut uşa Schengen părea complet închisă!", a transmis, la rândul său, premierul Marcel Ciolacu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.