Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul salarizării bugetarilor, RETRAS. Ministrul Muncii ar putea demisiona/ sindicate

Claudia Ana Costea

Negocierile dintre sindicate şi ministrul Muncii, pe proiectul de ordonanţă privind salarizarea în sectorul bugetar, nu au ajuns la un rezultat pozitiv pentru Guvern. Potrivit reprezentanţilor sindicatelor, ministrul Muncii a promis că va retrage proiectul.

Mai mult, ministrul Muncii, Ana Costea, ar urma să demisioneze pe fondul revoltei sindicatelor. Anunţul a fost făcut de Anton Hadăr, lider al Federatiei sindicale din invatamintul superior „Alma Mater“. Potrivit acestuia, Ana Costea s-ar fi declarat depăşită de situaţie.

Vezi şi: Noile salarii ale bugetarilor. Cât vor câştiga preşedintele României, parlamentarii şi primarii

UPDATE 1: "Eu am refuzat în mod categoric acest proiect. Eu am propus sa fie ars, distrus. Am fost cel care i-a cerut demisia doamnei ministru. Și a spus că nu are bani la dispoziție. A lasat impresia că își va da demisia din functia de ministru, deoarece a fost copleșită de munca pe care o depune. Nemultumirile din sistemul de invatamant sunt uriase. Mi-a spus că-și va da demisia nu pentru că i-a spus profesorul Hadăr, ci pentru că așa vrea domnia sa", a declarat Anton Hadăr.

"Am insistat ca în cel mai scurt timp, corpul funcţionarilor publici să fie protejați... Trebuie să scăpăm de acest virus politic din administraţia din România. Ceea ce ne-a comunicat doamna Costea este faptul că dorește să retragă acest proiect de lege", a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

UPDATE 2: Proiectul va fi retras, a anunţat oficial Ministerul Muncii. Dacă proiectul va apărea mâine în şedinţa de Guvern, Ana Costea va demisiona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.