Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiunile lui Ponta către ALDE

promisiunile lui Ponta catre ALDE

promisiunile lui Ponta catre ALDEPrim-ministrul Victor Ponta a participat la ședința ALDE și a fost generos din cale-afară: a împărțit promisiuni cu privire la viitoarea rectificare bugetară care va avea loc vineri, într-o ședință specială. Iar cererile liberal-democraților nu au fost deloc puține.

„Pe zona de agricultură este important să avem sprijinul Guvenului, ca să putem oferi ajutor fermierilor care au avut probleme cu recoltele, din cauza secetei. Avem până în acest moment aproximativ 170.000 de beneficiari, dintre care peste 160.000 sunt persoane fizice. Toți așteaptă să punem la punct procedurile de acordare a despăgubirilor. Am notificat și Comisia Europeană pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat și sperăm ca până la sfârșitul acestui an să avem capacitatea de a plăti aceste fonduri către fermieri, dar să asigurăm și resursele pentru sprijinul pe care îl acordăm anual pentru motorină”, a explicat copreședintele ALDE, Daniel Constantin, potrivit unui comunicat remis Politic Scan.

Pe de altă parte, celălalt lider al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a insistat ca reducerea impozitului pe dividente la 5% și plafonarea contribuțiilor de asigurări de sănătate la cinci salarii medii brute pe economie să fie introduse cât mai devreme. De asemenea, președintele ALDE a propus introducerea unui impozit special pentru hoteluri și restaurante, așa încât gestiunea în domeniu să fie simplificată.

„Altă măsură preconizată de Guvern este ștergerea unor penalități ale firmelor care au avut întârzieri la plata impozitelor. Rămâne impozitul de bază cu dobânzile, se șterg penalitățile, dar și la dobânzi este prevăzută o reducere, din care vor plăti numai 42 % din suma totală. Pe parcursul anului viitor au fost prevăzute două termene la care firmele pot face aceste plăți și apoi să intre în deplină legalitate”, a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu.

Rectificarea bugetară de vineri va avea în vedere, potrivit prim-ministrului Victor Ponta, asigurarea  resurselor bugetare pentru salariile medicilor, rezolvarea problemei cu încălzirea, cu care se confruntă câteva mari orașe ale României, partea de finanțare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri, despăgubirile pentru agricultură, în urma secetei din acest an. De asemenea, Ponta a promis că va sprijini la rectificarea bugetară acele măsuri din Codul Fiscal, care pot fi aplicate anticipat.

„Este vorba de reducerea impozitului pe dividente de la 16 % la 5 %, plafonarea la cinci salarii medii și o măsură dublă la microîntreprinderi, creșterea la IMM-uri a plafonului la 100.000 de euro, dar care în același timp au obligația de a avea cel puțin un angajat, adică o persoană care cotizează la bugetul de asigurări sociale. Este o măsură care din punct de vedere economic și bugetar, va fi pe plus. Prin aceste măsuri stimulăm declararea veniturilor și este un lucru foarte bun. După aceste discuții cu partidele din coaliția de guvernare, vineri putem veni cu sumele puse la dispoziție și cu măsurile strategice pentru rectificarea bugetară”, a spus prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.