DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Promovarea economiei României, atragerea de investiții străine și creșterea exporturilor în Regatul Unit, priorități ale Ambasadei României la Londra

Ambasada României în Marea Britanie
sssfa

Ministrul consilier Laura Nasta, coordonatorul Biroului de Promovare Comercial-Economică (BPCE) din Ambasada României în Marea Britanie, spune că Regatul Unit se situează pe primul loc în topul țărilor cu care țara noastră are excedent al balanței comerciale.

De asemenea, Regatul Unit a modificat recent regulile de imigrație pentru a le alinia la dispozițiile TCA (Trade and Cooperation Agreement), permițând prestarea de servicii post-vânzare prevăzute în cadrul subcontractelor de instalare și mentenanță, subliniază Naura Nasta.

„Marea Britanie reprezintă pentru Romania al 15-lea partener din Europa în ceea ce privește comerțul total de bunuri. La sfârșitul anului 2021 UK ocupa locul 11 în topul piețelor de destinație a exporturilor românești din Europa, iar în topul țărilor partenere la import ocupa locul 18.

În anul 2021, schimburile comerciale bilaterale au crescut susținut, pe fondul atenuării efectelor Brexit și al relansării economiilor celor două țări, după restricțiile existente pe perioada pandemiei. În anul 2021, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un volum de 3 miliarde euro din care export 2,13 miliarde euro și import 0,87 miliarde euro”, spune Laura Nasta.

Investiții britanice în România

„Existența unui cadru juridic complex, atât la nivelul relațiilor UE – Regatul Unit al Marii Britanii, cât și a celor bilaterale româno – britanice, este de natură să asigure o perspectivă deosebit de favorabilă viitorului schimburilor comerciale și cooperării economice dintre cele două state. Promovarea exportului românesc și în special diversificarea gamei de produse oferite pe această piață, precum și atragerea de investiții britanice în România, potențial generatoare de export, rămân cele mai importante obiective. Activitatea va fi focusată pe organizarea de acțiuni promoționale dedicate României, identificarea și valorificarea cât mai multor oportunități de export și atragere de noi investiții străine. Promovarea INVEST România în rândul potențialilor investitori britanici va deține o pondere importantă. Ambasada va continua să contribuie la creșterea vizibilității potențialului economiei românești în UK, aspect deosebit de important în contextul proceselor de globalizare economică și comercială”, a adăugat ministrul consilier.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.