Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promulgarea în Uganda a unei legi discriminatorii față de homosexualitate a stârnit consternare în Marea Britanie

bbc.co.uk
gay lgbtq europride

Marea Britanie şi-a exprimat luni consternarea în legătură cu promulgarea în Uganda a unei legi "profund discriminatorii" faţă de homosexualitate, avertizând asupra riscului de persecuţie şi a riscurilor pentru sănătate, informează AFP, citat de Agerpres.

"Guvernul Regatului Unit", o fostă putere colonială faţă de care Uganda şi-a declarat independenţa în 1962,"este consternat de faptul că guvernul ugandez a semnat legea profund discriminatorie împotriva homosexualităţii", a declarat, într-un comunicat, secretarul de stat pentru afaceri externe Andrew Mitchell.

"Această lege subminează protecţia şi libertăţile garantate tuturor ugandezilor de către Constituţie", a continuat el.

Această lege "va creşte riscul de violenţă, discriminare şi persecuţie, va încetini lupta împotriva SIDA şi va deteriora imaginea Ugandei pe scena internaţională", a adăugat Andrew Mitchell.

Declaraţia Universală a Drepturilor Omului

Reamintind principiile Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, secretarul de stat britanic a subliniat că "cele mai puternice, mai sigure şi mai prospere societăţi sunt acelea în care toată lumea poate trăi liber, fără teama de violenţă şi discriminare şi în care toţi cetăţenii sunt trataţi corect şi pot juca un rol deplin şi activ în societate".

"Marea Britanie se opune pedepsei cu moartea în toate circumstanţele ", a continuat oficialul britanic, în contextul în care parlamentarii ugandezi au menţinut o prevedere care face din "homosexualitatea agravată" o infracţiune pasibilă de pedeapsa cu moartea. Pedeapsa capitală nu a fost aplicat de ani de zile în Uganda.

Anunţul intrării în vigoare a legii a stârnit un val de condamnări la nivel internaţional, de la preşedintele american Joe Biden la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.