Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pronosticul lui Boris Johnson: 'Vladimir Putin ar fi nebun dacă ar folosi arme nucleare'

10 Downing Street
Boris Johnson

Fostul premier britanic Boris Johnson crede că președintele rus Vladimir Putin nu va folosi arme nucleare tactice în războiul din Ucraina, potrivit Sky News.

„Nu cred că el (Putin) ar face-o, ar fi nebun dacă ar face-o”, a spus Johnson, adăugând că un atac nuclear în Ucraina ar însemna „ieșirea imediată a Rusiei din clubul națiunilor civilizate”.

Fostul premier britanic mai crede că folosirea armelor nucleare ar fi un „dezastru total” pentru Rusia, ar duce-o într-o „îngheț economic total”, iar Putin „ar pierde o parte semnificativă din sprijinul tacit global pe care l-a avut până acum”.

"Unii încă sunt dispuși să-i acorde lui Putin credit. Asta nu se va întâmpla de îndată ce va face așa ceva. De asemenea, va pierde în mod semnificativ patronajul chinezilor. Și, în propria sa țară, cred că va provoca o reacție isterică”, crede Johnson.

Vorbind despre un posibil răspuns la o lovitură nucleară rusă, el a remarcat că țările occidentale și NATO „au multe opțiuni”, dar a adăugat că este „foarte, foarte, foarte, foarte puțin probabil să se ajungă la aceasta”.

Fostul premier britanic a adăugat că victoria Ucrainei este „absolut inevitabilă”. „Trebuie să dăm dovadă de răbdare strategică și să continuăm să-i sprijinim”, a menționat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.