Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propria economie, mai importantă decât sancțiunile: Guvernul SUA cere mai multe importuri de îngrășăminte din Rusia

sua rusia

Administrația americană face apel la companiile agricole și de transport să crească achizițiile și transportul de îngrășăminte rusești, în timp ce autoritățile americane nu fac publice aceste apeluri, a relatat luni Bloomberg, citând o sursă.

Administrația americană, fără să atragă prea mult atenția, încurajează companiile implicate în agricultură și transporturi să cumpere și să transporte mai multe îngrășăminte rusești.

Se menționează că "temerile companiilor cu privire la sancțiunile antirusești au dus la o scădere bruscă a volumului de livrări, ceea ce contribuie la creșterea prețurilor mondiale la alimente".

Potrivit surselor agenției, Washingtonul a trimis un reprezentant la Moscova la începutul lunii iunie pentru discuții cu ONU care au abordat probleme de aprovizionare.

Bloomberg subliniază că livrările insuficiente de îngrășăminte din acest an ar putea afecta și recolta de anul viitor.

Anterior, s-a raportat că secretarul general al ONU, António Guterres, contează pe încheierea unui acord privind aprovizionarea cu cereale din Ucraina și cu îngrășăminte din Rusia.

"Secretarul general este hotărât cu privire la un acord privind furnizarea de cereale din Ucraina și, de asemenea, cu privire la exportul de alimente și îngrășăminte din Rusia. Eforturile sunt în curs de desfășurare", a declarat Stéphane Dujarric, un purtător de cuvânt al secretarului general al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.