Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere bombă din SUA: 'Ucraina să ofere Rusiei regiunile de limbă rusă din estul Ucrainei + interzicerea Kievului în NATO'

ucraina harta

Propunere bombă din SUA: 'Ucraina să ofere Rusiei regiunile de limbă rusă din estul Ucrainei + interzicerea Kievului în NATO'

Un pretendend candidat la președinția SUA din partea Republicanilor, Vivek Ramaswamy, propune acordarea unor concesii Rusiei în Ucraina, totul pentru a pune capăt războiului. El și-a exprimat încrederea că președintele rus Vladimir Putin va accepta planul propus de el.

În timpul dezbaterilor primare din Iowa, antreprenorul în tehnologie a spus că propune un „sfârșit rezonabil” războiului din Ucraina, subliniind că poziția sa este că războiul nu promovează interesele americane, relatează CNN. El a spus că acordul său va „permite Ucrainei să iasă cu suveranitatea intactă”, dar vor exista „unele concesii teritoriale ale regiunilor de limbă rusă din estul Ucrainei”.

Ramaswamy a mai spus că propunerea sa va include, de asemenea, angajamentul de a nu admite Ucraina în NATO – și va avea stipulatia că Rusia „iese din alianța sa militară” cu China.

Întrebat ce îl face să creadă că președintele rus Vladimir Putin va fi receptiv la acest plan, Ramaswamy a spus: „Deci am încredere în Vladimir Putin? Desigur că nu. Este un dictator râvn? Absolut, el este. Dar vom avea încredere în el să-și urmeze interesul propriu, așa cum va avea încredere în noi să-l urmăm pe al nostru.” Presat că, dacă Putin încă nu este de acord cu concesiunile teritoriale din est, așa cum a stabilit Ramaswamy și a decis să cuprindă întreaga țară folosind forța, candidatul a afirmat că are încredere în capacitatea sa de a negocia.

„Cred că acesta este un scenariu fictiv din mai multe motive. O parte din motivul pentru care Putin a reușit să pună mâna pe estul Ucrainei este că nu a avut același nivel de rezistență ca restul Ucrainei”, a spus Ramaswamy, dubland faptul că oamenii care locuiesc în unele părți de est „nici măcar nu au se consideră cu adevărat parte a Ucrainei.”

Contextul este tensionat pentru Ucraina, dar și pentru Joe Biden

Declarațiile republicanului vin într-un context tensionat pentru Ucraina. Discuțiile președintelui american Joe Biden cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, întâlnirile acestuia din urmă și conversațiile cu reprezentanți parlamentari americani nu au clarificat dacă o decizie privind asistența suplimentară pentru Ucraina va fi luată în acest an, relatează CNN. Din sprijin pentru Ucraina „atât timp cât o să fie nevoie”, americanii vorbesc acum de „atât timp cât vom putea” (mai multe pe acest subiect, aici).

Congresul american a aprobat miercuri formalizarea procedurii de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva actualului preşedinte democrat Joe Biden, motivată de afacerile controversate din străinătate ale fiului său, şi considerată drept o "combinaţie politică nefondată" de către şeful statului, scrie AFP, potrivit Agerpres. Această procedură nu are aproape nicio şansă de reuşită, dar s-ar putea transforma într-o bătaie de cap pentru Casa Albă înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024, la care Joe Biden este candidat (mai multe, aici).

Cine este Ramaswamy?

Antreprenorul Vivek Ramaswamy și-a lansat campania externă pentru președinție în februarie 2023, concentrată pe combaterea ideologiei „WOKE”, dezvăluirea corupției guvernamentale și introducerea unei generații mai tinere de alegători în Partidul Republican.

Ramaswamy, 38 de ani, este cel mai tânăr candidat republican. El a găsit succesul în sectorul privat după ce a fondat Roivant Sciences, o firmă de biotehnologie, înainte de a fonda Strive Asset Management, o firmă de management de investiții specializată în managementul activelor „anti-trezire”, refuzând să ia în considerare guvernanța de mediu, socială și corporativă sau ESG, factori atunci când investiți. El este autorul cărții „Woke Inc”. și „Nation of Victims”.

Ramaswamy a crescut în Cincinnati, fiind fiu de imigranți indieni. Hindu practicant, a urmat un liceu catolic din Cincinnati înainte de a absolvi Universitatea Harvard cu o diplomă de biologie și a obținut o diplomă de drept de la Universitatea Yale. Soția sa, Apoorva, este medic specialist în otorinolaringologie și au doi copii.

Candidații republicani la președinție se luptă pentru a-l înfrunta pe președintele Joe Biden în noiembrie 2024. Dar, mai întâi, concurează în alegerile primare, care încep în ianuarie, pentru a deveni candidatul partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.