Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere CONTROVERSATĂ - Amnistie și în cazul plagiatelor! CNATDCU vrea să-i ierte pe plagiatorii 'vechi'

plagiat

CNATDCU, forul care verifică acuzațiile de plagiat în tezele de doctorat, vrea să amnistieze plagiatorii “vechi”, potrivit edupedu.ro.

„Propunerea a pornit de la cineva din comisia de drept de la CNATDCU, dar nu știu exact să vă spun cine, care într-o ședință ne-a spus că ar trebui să nu mai cercetăm de acum 50 de ani, că nu avem bază legală. Și atunci am spus: ok, haide să ne adresăm oficiului juridic”, a declarat președintele interimar al CNATDCU, Horia Iovu.

CNATDCU a întrebat departamentul juridic al Ministerului Educației dacă are dreptul să ia o hotărâre privind data până la care se pot cerceta acuzațiile de plagiat.

Un fost ministru din Guvernul Cioloș iese la atac și avertizează: 'Rectificarea bugetară este negativă. Vom avea inflație'

„Eu am niște îndoieli. S-ar putea să nu avem noi în mână această decizie, ci noi trebuie să executăm ceea ce ni se spune. Dacă Ministerul spune că trebuie să cercetez acum 40 de ani, trebuie să cercetez, nu că vreau eu sau nu vreau”, a continuat Iovu, pentru edupedu.ro.

El a mai spus că le-a cerut membrilor din Consiliul General al instituției să vină “cu niște propuneri, dacă putem să luăm o astfel de hotărâre, până la ce dată (forul mai poate analiza plagiatele – n.red.). Și au început să zică: unii până în 10 ani, alții după ’90, alții după momentul în care s-au redactat electronic, șamd”.

Următoarea ședință va avea loc pe 14 decembrie, dar, dat fiind că ordinea de zi va fi încărcată, Iovu se îndoiește că vor lua o decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.