Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere de lege: Sediu electronic pentru operatorii economici

sediuElectronic

Înființarea unui sediu electronic pentru operatorii economici, sub forma unei adrese de email identică cu codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, este posibilă dacă va fi aprobată o inițiativă legislativă depusă în Parlament de senatorul PNL Teodor Atanasiu.

Proiectul legislativ a fost avizat favorabil de către Consiliul Legislativ și de comisiile Juridică și Economică din cadrul Senatului Românei, urmând a intra pe ordinea de zi a plenului Senatului în următoarea perioadă.

Prin înființarea sediului electronic se va facilita derularea comunicării și vor fi eliminate costurile generate de tipărirea unor formulare, decizii, citații și alte acte administrative.

Totodată, vor fi eliminate unele întârzieri generate de imposibilitatea dovedirii transmiterii unor documente prin mențiunile efectuate de factorul poștal sau agentul procedural.

Proiectul presupune alocarea unei adrese de e-mail odată cu înregistrarea fiscală a oricărui operator economic, adresă de e-mail care să identifice operatorul economic și să echivaleze cu „sediul electronic” al acestuia.

În consecință, orice document, citație, act procedural sau administrativ sau orice altă comunicare oficială transmisă către sediul electronic va avea aceleași efecte ca informările tipărite și transmise prin agent procedural sau servicii poștale/de curierat.

În această categorie vor intra inclusiv comunicările între operatorii privați transmise prin intermediul sediului electronic.

Senatorul liberal Teodor Atansiu speră ca acest proiect să fie aprobat în plenul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.