Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere INCENDIARĂ din PSD: se urmărește ELIMINAREA UDMR din Parlament

sigla UDMR
UDMR

Decizia UDMR de a semna rezoluția de autonomie generează reacții virulente din partea PSD. Deputatul PSD, Răzvan Rotaru, propune schimbarea legii electorale în așa fel încât un partid să fie obligat să treacă pragul electoral de 5% în toate județele țării, nu doar în anumite zone. O astfel de modificare ar putea conduce la eliminarea UDMR din Parlament, știut fiind faptul că acestora le este aproape imposibil să obțină peste 5% în toată țara.

Citește și: SURSE - Trădări la nivel înalt în PSD: Dragnea și Tudose au reașezat taberele

Răzvan Rotaru a transmis și o scrisoare către președintele Klaus Iohannis, în care îi solicită organizarea unui referendum național.

”2. Sunteţi de acord cu eliminarea pragului electoral de 5% la nivel naţional pentru accesul fiecărui partid politic în Parlamentul României şi introducerea pragului electoral de 5% pentru fiecare partid politic în fiecare judeţ din ţară pentru accesul în Parlamentul României?

Da     Nu

”Le voi propune colegilor de la toate partidele, atunci când începe sesiunea parlamentară la 1 februarie, să actualizăm legea electorală prin introducerea pragului electoral pentru fiecare partid în fiecare judeţ din ţară, astfel încât să avem o reprezentare cât mai fidelă a tuturor cetăţenilor în Parlamentul României. Cred că se impune să eliminăm o regionalizare a votului în care un partid regional care obţine un număr mic de mandate, dar depăşeşte pragul stabilit la nivel naţional, ajunge să decidă majoritatea parlamentară necesară formării guvernului. În aceste condiţii, partidul regional ajunge în poziţia de a impune anumite decizii politice contrare interesului general existent la nivel naţional. Cred că niciun cetăţean român nu îşi mai doreşte această situaţie”, a subliniat deputatul PSD.

Deputatul este de acord cu punctul de vedere exprimat de preşedintele PSD, care a declarat că autonomia teritorială pentru Ţinutul Secuiesc este un lucru neconstituţional şi de neacceptat.

Formaţiunile politice maghiare din România - UDMR, PPMT şi PCM - au semnat, luni, la Cluj-Napoca, o declaraţie comună privind armonizarea conceptelor de autonomie, pentru a avea o poziţie comună pe viitor la orice dezbatere a subiectului, inclusiv în relaţia cu autorităţile române. Documentul vorbeşte despre trei tipuri de autonomie - teritorială, locală şi culturală -, pe care formaţiunile maghiare vor să le discute cu politicienii români pentru a fi “codificate din punct de vedere legislativ”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.