Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Trădări la nivel înalt în PSD: Dragnea și Tudose au reașezat taberele

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose parlament

Comitetul Executiv al PSD a fost unul extrem de tensionat, pentru că taberele lui Mihai Tudose și Liviu Dragnea s-au aflat pentru prima dată față în față, după o lungă perioadă în care s-a jucat în culise.

Citește și: SURSE - Mihai Tudose a TUNAT în ședința PSD: a AMENINȚAT cu DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE

Citește și: Avertisment dur al lui Liviu Dragnea pentru Mihai Tudose: 'Sper să nu rişte' / VIDEO

Inclusiv înaintea ședinței s-au încercat jocuri de atragere a unor pioni dintr-o tabără în alta. Mihai Tudose s-a întâlnit la Guvern cu o serie de lideri PSD, cel mai vocal fiind Marian Oprișan.

Potrivit surselor noastre, Oprișan a fost extrem de dur la adresa lui Liviu Dragnea, pe care îl acuza că ”a ajuns să conducă partidul ca pe un județ” și a încercat să convingă cât mai mulți oameni să vină în tabăra Tudose. La momentul confruntării, în ședința Comitetului Executiv, Oprișan, dar și alți radicali au îndulcit tonul și au vorbit ”mai mult la modul general, nu au atacat direct”.

Așezate în poziție de atac, ambele tabere au început Comitetul Executiv cu încredere, dar trădările au fost la ordinea zilei. Liviu Dragnea s-a trezit asaltat de ”gruparea din Sud” a greilor PSD Niculae Bădălău, Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu, cei care până nu de mult îi țineau spatele.

Cel mai aprig contestatar al lui Dragnea a fost tocmai mâna sa dreaptă, președintele executiv, Niculae Bădălău. Omul care întreține relația cu teritoriul a venit cu o scrisoare către membri PSD, în care făcea o radiografie a partidului sub domnia lui Liviu Dragnea, iar analiza nu arată deloc bine pentru liderul PSD.

De partea cealaltă, Liviu Dragnea pregătise o surpriză pentru tabăra Tudose și s-a mutat dispre Sud spre Ardeal. Dragnea și-a negociat sprijin din partea liderilor din Ardeal și astfel a echilibrat disputa cu sudiștii lui Mihai Tudose.

Conform surselor noastre, ședința a fost una cu nerv, dar și cu multe frustrări, pentru că nicio tabără nu s-a putut impune în fața celeilalte. În cele din urmă s-a decis amânarea unei confruntări decisive pentru un viitor Comitet Executiv, care va avea loc pe data de 28 ianuarie, la Iași.

În fața publicului, Liviu Dragnea și Mihai Tudose au ieșit amândoi la fel de indispuși. Liviu Dragnea era nervos pentru că pierde teren, în timp ce Mihai Tudose era nervos pentru că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

De la această ședință au lipsit o serie de lideri cu mare greutate ai partidului. Este vorba despre Gabriela Firea, liderul pe București, Olguța Vasilescu, lider în Oltenia, Claudiu Manda, lider PSD Dolj, dar și principalii primari de sectoare din București în frunte cu Robert Negoiță, Gabriel Mutu sau Daniel Băluță.

În absență, deocamdată nu se știe în ce tabără joacă aceștia, pentru că orice calcul politic făcut în urmă cu o lună nu mai este valabil astăzi. Taberele s-au reconfigurat, trădările sunt la ordinea zilei, iar până pe data de 28, la următoarea confruntare, jocurile de culise vor fi mai intense ca niciodată și vor conduce la către o confruntare finală între cele două tabere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.