Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere inedită: Rusia să adere la Uniunea Europeană

UE-Rusia+1

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, este de parare ca Rusia ar trebui sa devina stat membru al Uniunii Europene, pentru a construi "un sistem de securitate mondiala complet nou".

El a facut aceasta declaratie in discursul sustinut la Universitatea din Zürich.

"Se vede Europa peste 10-12 ani suficient de puternica pentru a face fata provocarilor? Va fi Europa mai buna cu potentialul ucrainean? Trebuie inteles faptul ca dorinta Ucrainei de a adera la UE nu este ceva impotriva Rusiei. Eu, sincer vorbind, consider ca Rusia ar trebui sa devina parte a Europei. Astfel, va fi format un sistem absolut nou de securitate mondiala", a mai spus presedintele ucrainean.

Potrivit afirmatiilor lui Porosenko, Ucraina va inceta pe viitor sa mai fie o "zona tampon" si va deveni parte integranta a UE, relateaza Agentia de presa UKRINFORM.

"Deocamdata, ne aflam intr-o zona tampon, Ucraina provoaca Rusia, intrucat Rusia doreste sa mentina propriul status quo si nu doreste sa instituie valorile europene. Noi trebuie sa intreprindem absolut totul pentru ca Ucraina sa devina parte integranta a Europei. Chiar daca Rusia nu va deveni membra a UE, acest proces va duce la o democratizare extinsa a republicilor Belarus, Moldova, Georgia, dar si a altor state", a mai subliniat liderul ucrainean, in discursul sustinut la Universitatea din Zürich.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.