Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea Directoratului OMV Petrom privind distribuirea de dividende pentru anul 2018, aprobată de Consiliul de Supraveghere

business-review.eu
OMV Petrom

Propunerea Directoratului OMV Petrom privind distribuirea de dividende pentru anul financiar 2018, în valoare de 0,0270 lei/acţiune, a fost aprobată joi de Consiliul de Supraveghere, urmând să fie supusă votului Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) convocată pe 19 aprilie 2019, conform unui raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit agerpres.ro.

Citeste si Viorica Dăncilă, despre dezvoltarea UE - Încrederea oamenilor se poate pierde într-o clipă

Data de Înregistrare propusă pentru identificarea acţionarilor care vor beneficia de dividende este 23 mai 2019, "Ex-Date" propusă este 22 mai 2019, în timp ce Data plăţii va fi 13 iunie 2019.

Pe 6 februarie 2019, Directoratul OMV Petrom a propus pentru anul financiar 2018 un dividend brut în valoare de 0,0270 lei/acţiune.

"În conformitate cu prevederile legale şi statutare, intră în atribuţiile Directoratului să facă recomandări către acţionari cu privire la distribuirea profitului. Pe baza rezultatelor preliminare, precum şi a fluxului de trezorerie extins solid obţinute în 2018, Directoratul OMV Petrom SA propune un dividend în valoare brută de 0,0270 lei/acţiune pentru anul financiar 2018. Această propunere iniţială respectă politica actuală de dividende, aşa cum este publicată pe pagina de internet a OMV Petrom", se arată într-un raport remis, atunci, Bursei de Valori Bucureşti.

Dividendul propus este cu 35% mai mare faţă de 2017, ceea ce implică o rată de distribuire din profitul net de 38%.

Grupul OMV Petrom a obţinut în anul 2018 un profit net de 4,08 miliarde de lei, în creştere cu 64% faţă de 2017, când acesta a fost de 2,49 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.