DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Propunerea MedLife, pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială dacă va prelua Muntenia Medical Competences: plafonarea tarifelor pentru serviciile d

dosare

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de MedLife, pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială în contexul preluării companiei Muntenia Medical Competences. Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN şi CT pe care Grupul Medlife le-ar presta în judeţul Argeş, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflaţiei, potrivit news.ro.

”Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de MedLife, pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială în contexul preluării companiei Muntenia Medical Competences. Grupul MedLife intenţionează să preia Muntenia Medical Competences prin intermediul companiei sale Vita Care Flav SRL”, informează autoritatea de concurenţă.

Companiile din Grupul MedLife activează atât pe piaţa serviciilor medicale private de sănătate, dar şi pe piaţa serviciilor de dezvoltare imobiliară, comerţului cu amănuntul al produselor farmaceutice, serviciilor de brokeraj şi asigurări şi fabricării de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi stomatologice.

Muntenia Medical Competences deţine şi operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş, care oferă servicii medicale de spitalizare de zi şi continuă, ATI, consultaţii medicale în regim ambulator şi servicii paraclinice, alături de alte servicii medicale conexe precum medicina muncii, abonamente medicale de sănătate şi centru de vaccinare.

În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacţia le-ar putea avea asupra preţurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN şi CT de la nivelul judeţului Argeş.

Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN şi CT pe care Grupul Medlife le-ar presta în judeţul Argeş, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflaţiei.

Anagajamentele asumate de MedLife pot fi consultate pe pagina web a autorităţii. Persoanele fizice sau juridice interesate pot trimite observaţii cu privire la angajamentele propuse până la data de 13 decembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.