Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea ministrului de Finanțe a făcut vâlvă! Tedorovici, pus la punct de un fost ministru al Justiției: Declarația este idioată din cel puțin trei motive

teodorovici

Propunerea lui Eugen Teodorivici de introducere a unui permis de muncă cu timp limitat în Uniunea Europeană a făcut vâlvă în spațiul public. Raluca Prună, fost ministru al Justiției, consideră declarația lui Teodorovici „idioată din cel puțin trei motive”.

„Nicio zi fără un lucru trăsnit. Azi Orlando Teodorovici, cu limitarea dreptului de munca la 5 ani intr-o țara (alta decât România). Declarația este idioata din cel puțin 3 motive:

1. Încalcă tratatul și libera circulație in UE - dacă ‘alta tara’ înseamnă alt stat membru.

2. Încalcă principiul teritorialității, pentru ca nu poate autoritatea romană - fie ea reprezentata și de șugubățul domn Teodorovici, sa limiteze durata permisului de munca a unui cetățean roman intr-o alta țara decât România. Valabil și pentru statele membre și pentru orice alta țara terta. Va Imaginați ca permisul de munca in SUA poate fi limitat de Teodorovici?

Vreme rea în România! Avertismentul meteorologilor - Ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheață și vânt puternic

3. Încalcă libertatea de a alege unde vrem sa muncim pe aceasta planeta. Dreptul romanilor de a alege unde sa trăiască și sa muncească.

Trec peste stupoarea pe care trebuie ca o produce la Bruxelles aceasta declarație. A unui ministru de finanțe din țara care in 5 săptămâni preia președinția Consiliului UE. Și cum orice prostie se apăra cu explicații inca și mai prostesti la cei a căror gura vorbește fără cap, Teodorovici crează inca mai multă confuzie încercând sa explice o declarație idioata, tout court.

Întrebarea este de ce declara asta Teodorovici? Nu îmi imaginez ca vorbește fără clearance de la partid. Pentru a testa apele, pentru a mai vocaliza o data disprețul partidului fata de cei care trimit acasă miliarde de euro anual ca sa ii dea pe plus lui Teodorovici când face calculul cu creșterea economică, laptele și mierea din România așa cum o conduc PSD/ALDE, pentru a pregăti terenul pentru o haiducie cu taxarea. Dar si mai important pentru a crea terenul ca cei care nu sunt impozitati in România sa nu mai poată vota. Cetatenia romană obținută prin naștere nu se poate ridica. Dar putem umbla la o ecuație de tip taxare = votare și reprezentare. Nu taxare, nu votare, niet reprezentare. Asta e pariul meu.

PS Ma amuza sa văd in reluare cum domnul Vosganian critica intr-o emisiune declaratia trăsnită a lui Teodorovici. Sa îl cheme sa îl urecheze, ca a fost consilierul lui, pe vremea când Teodorovici era liberal”, scrie Raluca Prună pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.