Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest al USR-PLUS Prahova faţă de activitatea Rosal - Pubele golite în faţa sediului societăţii

alianta 2020 usr plus

O parte a membrilor alianţei USR-PLUS Prahova, candidaţi la alegerile locale, au protestat, luni, faţă de activitatea operatorului de salubritate Rosal desfăşurată în Ploieşti, dar şi în judeţ, aceştia golind mai multe pubele de gunoi în faţa sediului societăţii, notează Agerpres.

Preşedintele USR Prahova şi candidat al Alianţei USR-PLUS la Consiliul Local Ploieşti, Mihai Poliţeanu, a acuzat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Rosal Ploieşti, grave nereguli în derularea contractului de salubritate, el vorbind despre "şpăgi" şi "mafie".

"Ajungem ca în vara lui 2019, când Ploieştiul devenise un al doilea Napoli, un oraş îngropat în gunoaie. Pentru că Rosalul nu vine să ridice gunoiul ploieştenilor, am decis să aducem noi gunoiul la Rosal. (...) De ani de zile, în Ploieşti plătim milioane de euro pe contractele cu Rosal, iar serviciile sunt absolut execrabile. Din nou Ploieştiul este îngropat în gunoaie. (...) Noul câine comunitar este gunoiul de care ne împiedicăm la fiecare colţ de stradă şi care ne agresează olfactiv şi vizual pe fiecare stradă. (...) Rosal refuză să ridice gunoaiele ploieştenilor şi cere şpagă pentru aceasta", a spus Poliţeanu.

În context, declarându-se complet nemulţumit de activitatea operatorului, acesta a golit, împreună cu alte persoane, două pubele de gunoi în faţa sediului societăţii, spunând că respectivele deşeuri erau neridicate de către operator de două săptămâni.

Preşedintele USR Prahova a relatat că angajaţi ai companiei de salubritate i-ar fi cerut "şpagă" pentru a ridica o cantitate mare de deşeuri de la locuinţa sa, spunând că este vorba despre o "mafie" care a dus la "îngroparea oraşului în gunoaie".

"Vrem să închidem povestea cu Rosal cât mai repede prin rezilierea contractului. Nu mai are ce căuta în acest oraş având în vedere bătaia de joc la care îi supune pe ploieşteni de ani de zile. (...) Ploieştiul şi multe alte UAT-uri sunt prizoniere ale Rosal printr-un contract colectiv pe care primarii PSD, PNL şi preşedintele Consiliului Judeţean au refuzat să îl rezilieze. (...) Angajamentul USR-PLUS este că, după ce ajungem la primării, Consiliul Judeţean şi consiliile locale, să începem demersurile pentru rezilierea contractului", a mai spus preşedinte USR Prahova.

În context, acesta i-a îndemnat pe cetăţeni să facă sesizări la Protecţia Consumatorului cu privire la deficienţele pe care le constată cu privire la activitatea operatorului de salubritate.

Trei persoane prezente la conferinţa de presă au fost sancţionate cu avertisment de jandarmii prahoveni, aceştia obligându-i pe membrii USR-PLUS Prahova să ridice gunoiul din faţa sediului Rosal şi să îl arunce la pubela din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.