Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest al pensionarilor moldoveni la Chișinău în fața Președinției din cauza exploziei prețurilor la utilități: Maia Sandu să plece! (VIDEO)

Radio Europa Libera Moldova
protest pensionari Chisinau Moldova

Câteva zeci de pensionari, în frunte cu activista civică Maia Laguta, au protestat astăzi, 31 ianuarie, în fața Președinției, unde au cerut demisia șefei statului, Maia Sandu, și compensarea facturii la gazul natural cu 100% din partea autorităților.

Protestatarii au solicitat ca Maia Sandu să vină în fața lor pentru a discuta despre problemele acestora, care s-au acutizat odată cu majorarea tarifului la gazul natural, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Manifestanții au urcat scările Președinției și chiar au încercat să intre în interiorul instituției, însă au fost opriți de către forțele de ordine, care asigurau „buna desfășurare” a evenimentului.

Activista civică Maia Laguta a declarat că dacă nu vor fi ajustate prețurile la gazul natural, atunci la protestul de astăzi se vor prezenta și mai mulți cetățeni.

„Dacă nu vor fi ajustate tarifele, noi vom reuși să ne adunăm într-un număr mai mare și vom reveni aici”, a declarat activista civică Maia Laguta. Cum compensează gazul dacă iau bani de la noi din buget și îi dau Gazpromului? Cui trebuiesc aceste compensații? Ea nu răspunde de aceea, de cealaltă, de nimic. Și-au mărit pensiile lor, dar de noi nu au nevoie”, au declarat unii protestatari.

Precizăm că, la data de 21 ianuarie curent, mai mulți susținători ai Partidului „Șor” la fel au protestat în fața Președinției și au cerut modificarea prețului pentru gazul natural

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.