Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Membri AUR protestează cu dric, sicriu și cruci în fața Guvernului / UPDATE - Coloana se deplasează la sediile PSD și PNL

protest aur

Simpatizanți și membri AUR au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, în legătură cu dorința PSD și PNL de comasare a alegerilor.

La protestul „spontan”, AUR-iștii au adus un dric și un coșciug, precum și cruci pe care au scris „democrația” și „vot comasat - vot îngropat”. După manifestația din fața sediului Guvernului, protestatarii vor pleca în marș spre sediile centrale PNL și PSD aflate în apropiere.

Social-democraţii îi așteaptă pe cei din AUR cu mesaje pe gardul sediului central, precum ”Nu primim bătăuşi”, ”Zero legi, doar violuri” şi un indicator spre Ambasada Rusiei.

content-image

Cei din AUR spun că o comasare a alegerilor locale și europarlamentare ar reprezenta o mutare nedemocratică menită să le ofere un avantaj electoral marilor partide în detrimentul formațiunilor din opoziție.

Coaliția de guvernare este de așteptat să stabilească joi dacă pe 9 iunie se vor comasa localele cu europarlamentarele.

UPDATE, ora 19.30:

Aproximativ 100 de persoane, membri şi simpatizanţi AUR, protestează, miercuri seară și în faţa sediului PSD Timiş, faţă de comasarea alegerilor. La protest este prezent şi George Simion, liderul partidului, care a transmis că mesajul AUR este ”că mergem până la capăt ca la Timişoara 1089”. Ulterior protestatarii s-au deplasat la sediul PNL Timiş.

”PSD şi PNL, aceeaşi mizerie”, au strigat protestatarii sub geamurile sediului PSD din Timişoara. „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, au mai spus ei. S-a mai strigat „Jos corupţia!”, „Vrem alegeri libere”, „Hoţii!”, „România, trezeşte-te!”, „Libertate!”.

În opinia protestatarilor, comasarea alegerilor înseamnă moartea democraţiei. Manifestanţii au venit cu lumânări pe care le-au aprins şi le-au lăsat pe trotuarul din faţa sediului de partid.

În timpul protestului de la Timişoara a sosit şi preşedintele AUR, George Simion.

”Dacă ei vor să omoare democraţia în România, atunci mesajul nostru este că mergem până la capăt ca la Timişoara 1989. (...) Să nu uităm de sluga din acestă coaliţie, fartele mai mic şi mai prost PNL, mergem cu toţii şi până la sediul PNL pentru că în Timişoara şi în Timiş, PSD nu primeşte voturi, dar PNL a primit nemeritat şi să aducem aminte şi domnului Nica şi domnului Robu că nu au voie să încarce Constituţia şi să calce în picioare democraţia din Roamânia. Mă bucur că sunt în seara asta în mijlocul vostru şi vă mulţumesc de primire”, a transmis George Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.