Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST cu tricouri însângerate la MAI: polițiștii acuză că doi colegi de-ai lor au UCIS un om din cauza lipsei de pregătire

breaking news ultima ora

Sindicaliștii Europol au ieșit în stradă după ce doi colegi de-ai lor au fost reținuți pentru că au ucis un om. Cei doi oameni ai legii l-au imoblizat pe bărbat, însă procedura a fost făcută prea dur, din primele informații, astfel că acesta a murit. Polițiștii de la Europol susțin că incidentul a fost cauzat de lipsa orelor de pregătire tactică pe care oamenii legii nu mai au timp să le facă din cauză că fac ore suplimentare la muncă.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ DNA dă detalii despre descinderile de la RAR

Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă, arată Agerpres. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a decis arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Piteşti. Cei doi poliţişti au fost reţinuţi duminică, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Rezultatele autopsiei: „Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică”

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

"Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui", a precizat Dan Manu.

Parchetul a preluat ancheta

În urma evenimentului de vineri, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.