Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO FOTO - Protest al comunităţii Declic în fața Guvernului, cu 500 de lumânări

Declic
protest declic guvern

Membri ai Comunităţii Declic au aprins, vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, în semn de protest faţă de lipsa raportărilor reale ale infecţiilor intraspitaliceşti, 500 de lumânări care au fost aranjate în aşa fel încât să formeze mesajul "Neam ucis de nosocomiale''.

Protestul din fața Guvernului a fost organizat pentru a atrage atenţia asupra pericolului la care sunt supuşi pacienţii din cauza infecţiilor "ascunse sub preş de autorităţi", se arată într-un comunicat al Comunităţii Declic transmis AGERPRES.

"Au trecut 6 ani de la tragedia din Colectiv, când am conştientizat cu toţii cât de grav este pericolul acestor infecţii pentru viaţa pacienţilor. Astăzi, suntem din nou în mijlocul unei alte tragedii. Zilnic, 500 de oameni mor din cauza COVID. E ca şi cum 2 avioane pline cu pasageri se prăbuşesc, zilnic, în România. Unii dintre pacienţii cu COVID ar mai fi avut şanse să scape, spun medicii, dacă secţiile de terapie intensivă nu ar fi fost pline de nosocomiale. Câţi pacienţi trebuie să mai moară, victime ale infecţiilor nosocomiale, ca guvernanţii să se ocupe, cu adevărat, de eradicarea infecţiilor?'' a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Transparentizarea datelor este un prim pas în combaterea eficientă a bacteriilor, susţin membrii Declic, care au iniţiat şi o petiţie pentru raportarea reală a infecţiilor din spitale.

Pe lângă mesajul format din lumânări, membrii Declic au afişat şi un banner de mari dimensiuni cu mesajul: "Murim cu zile de la infecţiile intraspitaliceşti. Nu le mai ascundeţi!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.