Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest extrem in Bulgaria. O femeie si-a dat foc in fata Presedintiei

femeie arsa

O femeie în vârstă de 38 de ani şi-a dat foc luni după-amiază la Sofia în faţa sediului preşedinţiei bulgare, transmite AFP citând Ministerul bulgar de Interne.

Potrivit spitalului unde a fost transportată, victima a suferit arsuri grave, dar ea este în viaţă. Nici identitatea ei şi nici motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest nu sunt cunoscute deocamdată.

Anul trecut, între lunile februarie şi mai, în perioada când Bulgaria a fost marcată de ample manifestaţii împotriva corupţiei clasei politice şi a creşterii preţurilor, şase persoane şi-au dat foc în public, cauza acestor acte disperate fiind sărăcia.

Manifestaţiile de atunci au condus la căderea guvernului conservator condus de Boiko Borisov. După un an şi jumătate de instabilitate, ce a condus şi la căderea guvernului socialist ce a urmat, formaţiunea GERB (de centru-dreapta) condusă de Borisov s-a situat pe primul loc la alegerile parlamentare anticipate de pe 5 octombrie, dar nu a obţinut majoritatea, iar în prezent acesta din urmă se pregăteşte să revină la conducerea executivului în fruntea unui guvern minoritar.

În Bulgaria, cea mai săracă ţară din UE, salariul mediu este de 400 de euro, iar o familie din cinci trăieşte sub pragul de sărăcie. Conform unui sondaj recent, 69% dintre bulgari consideră că situaţia din ţara lor a devenit 'insuportabilă'.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.