Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST în favoarea Sorinei Pintea: Zeci de persoane o susțin, în stradă, pe fosta șefă de la Sănătate, alături de familie

soț sorina pintea

Peste 200 de persoane au venit, joi seara, la o manifestaţie de susţinere a Sorinei Pintea, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă, organizată în faţa Palatului de Justiţie din municipiul Baia Mare.

Participanţii au manifestat în tăcere în faţa Palatului de Justiţie din municipiul Baia Mare, ei ridicând în aer zeci de pancarte scrise cu mesaje de susţinere a Sorinei Pintea.

Manifestaţia a decurs fără evenimente, potrivit unui reprezentant al IJJ Maramureş.

Știrea inițială

Aproximativ 50 de oameni sunt, la această oră, în centrul Municipiului Baia Mare într-o acțiune de susținere a Sorinei Pintea. Printre aceștia se află și angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde Pintea a fost directoare, precum și soțul și fiul fostului ministru, alături de câțiva jurnaliști.

”Trebuie să ne rugăm pentru ea, trebuie să ne luptăm.”, a spus Ionuț Pintea, fiul fostului ministru. Soțul Sorinei Pintea a refuzat să facă declarații, spunând că a emis un comunicat de presă în care și-a exprimat opiniile.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

”Evenimentul nu e organizat numai de mine. Ce am avut de spus am spus în scrisoarea aceea.”, a declarat Ovidiu Goga, soțul Sorinei Pintea. În stradă au fost remarcați și câțiva politicieni locali.

Participanții la miting s-au adunat, joi, în fața Palatului de Justiție din Baia Mare, având afișe cu mesaje precum „O omoară pe Sorina Pintea”, „Nu o ucideți pe Sorina Pintea”, „Dreptate nu crimă”, „Sorina Pintea e bolnavă”, „Sănătate”, „Justiție nu umilință”, „Demnitate”.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

„Ne exprimăm solidaritatea și susținerea pentru stoparea abuzurilor și a torturii la care este supusă Sorina Pintea. Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât, nu vrem politică în justiție”, a spus un partcipant la eveniment.

Un altul a spus că Sorinei Pintea îi sunt încălcate grav drepturi fundamentale cum ar fi sănătatea, demnitatea și chiar dreptul la apărare corectă.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.