Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO. Protest in Germania. Politia acuzata de brutalitate fata de refugiati

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Difuzarea unor înregistrări video în care se vede cum poliţiştii evacuează un autobuz din Saxonia plin cu solicitanţi de azil care refuzau să intre într-un centru de primire de frica manifestanţilor anti-refugiaţi a provocat proteste sâmbătă în Germania, relatează AFP.

Cele două înregistrări, difuzate apoi pe internet, au fost turnate joi seară la Clausnitz, localitate situată la circa 50 km sud de Dresda. În imagini se poate vedea cum un poliţist îl ia de gât fără menajamente pe un adolescent pentru a-l scoate din autobuz, în timp ce circa o sută de persoane scandează "Întoarceţi-vă acasă!".

Manifestanţii, care încercaseră anterior să blocheze autobuzul, scandau şi "Noi suntem poporul!", slogan al manifestaţiilor împotriva dictaturii comuniste în fosta RDG care însă a fost preluat acum de mişcarea anti-refugiaţi PEGIDA.

În imagini se poate vedea cum un alt adolescent în lacrimi este scos şi el din autobuz, în timp ce două femei se ţin în braţe în apropiere. Potrivit agenţiei germane de presă DPA, poliţia ar fi folosit mijloace de constrângere şi cu alţi doi refugiaţi.

"Oricine poartă uniforma ţării noastre reprezintă şi apără constituţia noastră", a declarat sâmbătă Cem Ozdemir, lidera Verzilor, care a cerut suspendarea celor responsabili pentru această intervenţie.

"Am privit înregistrările video. Ele vorbesc de la sine", a recunoscut ministrul de interne din landul Saxonia, conservatorul Markus Ulbig, care a calificat drept "profund ruşinoasă" atitudinea manifestanţilor şi a anunţat că ministerul său va examina îndeaproape intervenţia forţelor de ordine.

Sâmbătă, şeful poliţiei locale, Uwe Reissmann, a apărat totuşi comportamentul poliţiştilor, declarând că un anumit grad de constrângere era necesar în condiţiile în care şi unii dintre solicitanţii de azil au avut gesturi ameninţătoare.

Potrivit postului public ZDF, directorul centrului pentru refugiaţi de la Clausnitz ar fi de altfel membru al partidului populist Alternativa pentru Germania, care urcă în sondaje utilizând un discurs anti-refugiaţi.

Pe de altă parte, sâmbătă urmează a avea loc o manifestaţie de susţinere a solicitanţilor de azil în faţa centrului de refugiaţi, au anunţat organizatorii.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.