Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest inedit în Germania: Multe dintre tradiţionalele târguri de Crăciun vor fi mai silențioase

Christkindlmarkt targ craciun munchen

Multe dintre tradiţionalele târguri de Crăciun din Germania nu vor mai difuza muzică în timpul zilei de luni pentru a protesta astfel faţă de taxele de licenţă excesiv de mari, potrivit organizatorilor, care ar fi practicate de asociaţia pentru drepturi muzicale GEMA, informează DPA, scrie AGERPRES.

Târgurile de Crăciun reprezintă o tradiţie îndrăgită în multe oraşe şi localităţi germane, însă organizatorii lor au primit facturi ridicate anul trecut pentru plata drepturilor de autor asociate pieselor muzicale de sărbători difuzate în pieţe.

Târgurile de Crăciun din oraşe precum Leipzig, Dresda, Magdeburg, Hanovra şi Rostock au participat luni la acţiunea denumită "Ziua Tăcerii", organizată pentru a protesta faţă de aceste taxe.

Operatorii târgurilor de Crăciun au criticat practicarea unor costuri de licenţă mai mari pentru utilizarea muzicii în comparaţie cu anii trecuţi.

Însă asociaţia GEMA a luat apărarea acelor facturi, acuzându-i pe organizatorii multor târguri care au obţinut încasări mari că au raportat informaţii financiare incorecte în ultimii ani. Această agenţie pentru drepturi muzicale şi-a trimis inspectorii în pieţele de Crăciun de anul trecut, un fapt care a contribuit la apariţia unor facturi mai mari.

Mulţi dintre operatori se află în prezent în negocieri cu GEMA cu privire la aceste plăţi.

"Vrem să rămânem în contact cu GEMA şi să nu fim traşi pe sfoară", a declarat managerul Târgului de Crăciun din Leipzig, explicând scurtul protest de luni.

Potrivit spuselor sale, costurile muzicale pentru Târgul de Crăciun au crescut peste noapte cu până la 1.000%.

Potrivit GEMA, asociaţia a trimis aproximativ 3.350 de facturi către operatorii de târguri de Crăciun din Germania pentru anul 2022. În 167 dintre cazuri, agenţia a perceput taxe mai mari - inclusiv sume reprezentând creşteri de cinci cifre în 35 dintre cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.