Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest masiv al elevilor pentru mediu: 25.000 de tineri au ieşit în Piazza del Popolo, din centrul Romei - VIDEO

Youtube.com
Protest Roma

Mii de persoane, printre care mulţi preadolescenţi, s-au alăturat vineri, la Roma, activistei pentru mediu Greta Thunberg, o adolescentă din Suedia, în cadrul mişcării de protest ''Fridays for Future'' (''Vineri pentru viitor''), informează DPA, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Droguri pe o navă a Marinei în Muntenegru: peste 50 de kilograme de cocaină găsite la bord

În cadrul seriei de proteste ''Fridays for Future'', inspirată de Thunberg, elevii absentează la cursurile desfăşurate vineri şi ies în stradă pentru a-i îndemna pe politicieni să adopte politici climatice mai stricte.

"'Ciao, Roma, este o onoare pentru mine să mă aflu astăzi aici", a spus Thunberg, care a fost întâmpinată cu îndemnuri precum ''O vrem pe Greta'' şi ''Împreună cu Greta salvăm planeta''.

Potrivit organizatorilor, 25.000 de persoane au participat la demonstraţia desfăşurată în Piazza del Popolo, din centrul Romei.

Înainte ca Thunberg să ţină un discurs, elevii de şcoală primară, gimnaziu şi studenţii au avut oportunitatea de a se adresa mulţimii.

Alice, în vârstă de 9 ani, a fost cea mai tânără participantă. "Am 9 ani, aproape 10 şi înţeleg că trebuie să acţionăm acum. Am iubit mereu natura şi nu vreau să moară, de asta ne aflăm aici, ca să o salvăm", a mai spus aceasta.

Un alt participant care a luat cuvântul, Flavio Frontaloni, de la Universitatea Tre din Roma, a fost aplaudat de audienţă după ce l-a acuzat pe vicepremierul italian Matteo Salvini că este sceptic în ceea ce priveşte schimbările climatice.

Acesta a spus că Salvini, împreună cu alţi membri ai partidului Liga (dreapta), au votat împotriva Acordului de la Paris asupra schimbărilor climatice din rolul de membri ai Parlamentului European. "Nu vom uita acest lucru", a spus Frontaloni.

Thunberg a sosit miercuri a Roma. Pe perioada şederii în capitala Italiei, adolescenta s-a întâlnit cu papa Francisc şi a ţinut un discurs în senatul italian.

Vineri, scena de pe care activista suedeză şi alţi vorbitori s-au adresat mulţimii a fost alimentată cu electricitate non-poluantă produsă de zecile de voluntari care au pedalat pe biciclete conectate la generatoare de curent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.