Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest spontan al #REZIST în centrul Capitalei

Inquam Photos/ Octav Ganea
rezist

Câteva zeci de persoane au asistat la un protest spontan al Mișcării REZIST chiar în centru Capitalei, în Piața Revoluției - Calea Victoriei - Palatul Regal. O inscripție cu #REZIST a fost proiectată pe Muzeul de Artă al României (fostul Palat Regal).

În acel loc continua Festivalul SPOTLIGHT 2018.

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediţia Spotlight din acest an este intitulată "United We Shine" şi prezintă la Bucureşti 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din Franţa, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania şi România.

Ediţia a patra a Spotlight - Bucharest International Light Festival se va desfăşura pe traseul Calea Victoriei, între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, potrivit organizatorului - Primăria Capitalei, prin ARCUB, anunță News.ro.

Un nou element este concursul internaţional de video mapping, proiectat pe faţada Palatului CEC.

Calea Victoriei va găzdui cele mai multe evenimente ale ediţiei, între care se numără: instalaţii interactive la Muzeul Naţional de Istorie, sesiuni de video mapping pe faţada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau  pe faţada Clădirii Rosenthaler. În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, între orele 20.30 şi 23.00.

Primăria Bucureşti şi Teatrul Naţional  devin sediul unor sesiuni de video mapping.

În premieră, Piaţa Universităţii găzduieşte, între 12 şi 15 aprilie, o instalaţie de lumină şi sunet din Israel, iar Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti devine gazdă a unei instalaţii interactive din România.

În exclusivitate, pentru ediţia cu numărul patru a Spotlight şase artişti internaţionali transformă Palatul CEC prin proiecţii de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight. Cele şase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe faţada Palatului CEC, urmând ca marele câştigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.