Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, salariaţii fiind nemulţumiţi de veniturile obţinute

www.libertatea.ro
proteste angajați sănătate

Peste o sută de angajaţi ai Spitalului Judeţean din Galaţi au protestat, miercuri, în curtea unităţii medicale, nemulţumiţi de veniturile obţinute în ultima lună, reclamând faptul că sporurile primite s-au acordat diferenţiat.

Peste o sută de infirmiere, brancardieri, îngrijotori, dar şi asistente şi medici s-au strâns miercuri în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi, nemulţumiţi de salariile şi sporurile primite în ultima lună.

"Avem salarii, din cauza sporurilor scăzute de la 75 la sută pe terapie intensivă la 50 la sută, mai mici decât spitalele din Bârlad, decât Spitalul de Copii, decât alte spitale din teritoriu. Nu este normal după zeci de ani de muncă în serviciu de terapie intensivă să câştigi bani puţini. Nu este normal, la negocieri nu s-a întâmplat nimic, doamna director ne aruncă praf în ochi, s-au dat câteva sute de lei la salariu când alte spitale au salarii mai mari decât noi. Să veniţi la terapie să vedeţi cum îngrijeşte o asistentă şapte bolnavi, cum este dezastru, este Jihad în reanimare. Am invitat-o pe directoare să vină să vadă ce se întâmplă acolo, cum se îngrijesc pacienţii, nu ai cum efectiv să-i îngrijeşti", a spus o asistentă, potrivit News.ro.

La rândul ei, o infirmieră a reclamat faptul că medicii şi asistentele primesc sporuri mai mari faţă de restul personalului care lucrează în aceleaşi condiţii.

"S-au făcut diferenţe între doctori, asistenţi şi infirmieri şi îngrijitoare, dar fără noi nu se poate. S-a spus că numai medicii şi asistentele sunt în prima linie. Suntem însă şi noi, noi nu am primit mărire, măriri urmează din 2019, dar facem aceeaşi muncă. Sporul noi îl avem 15 la sută deocamdată, s-au luptat sindicatele că a ramas 15 la sută pentru că era vorba de 13% şi facem aceeasi muncă, fără noi nu se poate, noi suntem de fapt în prima linie", a spus o infirmieră.

Pe de altă parte, medicii sunt nemulţumiţi că nu au primit sporurile maxime.

Protestatarii i-au chemat la discuţii în curtea spitalului şi pe liderii de sindicat.

"La personalul de îngrijire auxiliar nu s-a mărit salariul de bază, sporurile s-au acordat diferenţiat, ori toată lumea ştie că într-un loc de muncă sunt aceleaşi condiţii pentru toate categoriile. Noi sindicatul Sanitas suntem în procesul de strângere de semnături pentru grevă. Mâine are loc la bBucureşti o întâlnire cu doamna ministru şi joi Consiliul Naţional Sanitas va lua o hotărâre într-un fel au altul. Aceasta este o mişcare spontană a colegilor şi ei m-au chemat, dar şi eu sunt nemulţmită că în secţie la mine unele persoane au un spor şi altele alt spor, dar condiţiile dintr-o secţie sunt pentru toată lumea", a afirmat Carmen Vrabie, linder de sindicat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Ulterior, majoritatea protestarilor s-au întors la locurile de muncă, în timp ce o parte dintre ei au mers să discute cu reprezentanţii spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.