Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest URIAȘ la Tel Aviv împotriva corupţiei guvernului! Se cere demisia premierului Benjamin Netanyahu: 'Rușine! Mafia! Oamenii corupţi trebuie să plece'

AP
Netanyahu

Zeci de mii de israelieni au participat sâmbătă seara, la Tel Aviv, la o demonstraţie împotriva corupţiei guvernului şi a premierului Benjamin Netanyahu, informează duminică dpa, scrie agerpres.ro

Protestatarii care au luat parte la "Marşul Ruşinii", ce a urmat unei demonstraţii similare de săptămâna trecută, i-au cerut lui Netanyahu să demisioneze în urma acuzaţiilor de corupţie împotriva lui şi a numeroşi asociaţi ai săi. 

Numeroşi manifestanţi au purtat măşti-cap de porc şi au scandal sloganuri precum "Ruşine", "Mafia" şi "Oamenii corupţi trebuie să plece".

Boicot total împotriva vicepreședintelui SUA în Orientul Mijlociu după decizia SUA privind Ierusalimul. Și liderul Bisericii Creștine copte participă


Partidul lui Netanyahu, Likud, i-a acuzat pe protestatari că divizează poporul israelian într-o perioadă în care ţara este ţinta unui control internaţional riguros în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta ambasada SUA din Tel Aviv în acest oraş. 

La ora actuală, premierul conservator al Israelului face obiectul a două cercetări penale. Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit, ilegal, cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari. 

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă el ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yedioth Ahronoth pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului israelian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.