Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestatarii și Opoziția din Israel nu cedează după decizia premierului: 'Legiferează dictatura!' / 'Am mai avut experiențe proaste în trecut'

apnews.com
israel-netanyahu-protest

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat oficial că suspendă reforma din justiție, însă manifestanții antiguvernamentali nu sunt deloc impresionați de anunț. Ei susțin că totul e doar un plan bine pus la punct de Netanyahu pentru a câștiga timp și a „legifera dictatura” mai târziu.

„Anunțurile primului ministru și ale partenerilor săi extremiști sunt o recunoaștere a intenției lor de a relegisla legile dictaturii în următoarea sesiune, dăunând astfel economiei și securității de stat. Atâta timp cât legislația continuă și nu va fi anunțată, vom fi în stradă. Aceasta este o altă încercare de a slăbi protestul pentru a legifera dictatura", au spus reprezentanții protestatarilor antiguvernamentali, relatează postul de televiziune N12.

Ce spune Opoziția din Israel

De asemenea, liderul opoziției din Israel, Yair Lapid, a reacționat la discursul lui Netanyahu de luni seară, spunând că este „dispus să intre în discuții" cu coaliția, dar numai dacă "nu există niciun truc, numai dacă legislația va fi cu adevărat oprită", relatează agenția Haaretz. El a mai spus că au avut "experiențe proaste" în trecut cu Netanyahu.

"Pe de altă parte, dacă guvernul se angajează într-un dialog real și corect, putem ieși din acest moment de criză - mai puternici și mai uniți - și putem transforma acest moment într-unul definitoriu pentru capacitatea noastră de a trăi împreună", a spus el într-o declarație.

Imediat după anunțul premierului liderul celui mai mare sindicat din Israel (Histadrut) a declarat că greva generală a fost suspendată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.