Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste extreme în Liban, din cauza crizei sociale; Un manifestant s-a incendiat

US News & World Report
Liban proteste

Un protestatar s-a incendiat în oraşul Beirut, în contextul unei serii de sinucideri înregistrate în ultimele zile, în semn de protest faţă de situaţia socială precară din Liban, iar premierul Saad Hariri a cerut asistenţă financiară din partea ţărilor arabe şi occidentale, scrie Mediafax.

"Un bărbat a încercat să îşi dea foc, a intervenit o echipă a Crucii Roşii", a transmis organizaţia umanitară internaţională.

Incidentul, care intervine după o serie de sinucideri produse în Liban în ultimele zile din cauza situaţiei sociale, a avut loc sâmbătă după-amiază în Piaţa Riad al-Solh, în centrul oraşului Liban.

Protestatarul a fost stins rapid şi a fost spitalizat, informează agenţia de presă oficială, ANI.

Citește și: Creșterea economică potențială a Chinei va fi sub 6% în următorii cinci ani

Proteste masive au loc în Liban începând din 17 octombrie, în contextul degradării situaţiei economice şi sociale, conform cotidianului Le Figaro.

Protestatarii acuză clasa politică de corupţie şi incompetenţă. În ultimele săptămâni, mii de persoane au fost disponibilizate, iar în ultimele zile au fost semnalate multe cazuri de sinucidere.

Aproximativ o treime dintre cetăţenii Libanului trăiesc în condiţii aflate sub pragul sărăciei, iar rata şomajului în rândul tinerilor este de peste 30%, conform unui raport de evaluare elaborat de Banca Mondială.

În contextul crizei economice şi situaţiei sociale precare, premierul demisionar Saad Hariri a cerut asistenţă financiară din partea ţărilor arabe şi occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.