Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în Insulele Virgine Britanice pentru a nu intra sub controlul direct al Marii Britanii

Wikimedia Commons
Insulele Virgine Britanice

Activiștii din Insulele Virgine Britanice au protestat luni față de o propunere de a plasa teritoriul de peste mări sub controlul direct al Regatului Unit, anunță Reuters preluat de mediafax.

Discuțiile au apărut la câteva zile după ce premierul din Insulele Virgine Britanice a fost încarcerat la Miami sub acuzația de conspirație pentru trafic de droguri.

Un raport dat publicității vineri, care a fost comandat de reprezentantul reginei Elisabeta în teritoriu, a declarat că problemele de guvernare sunt atât de grave încât legislativul ar trebui suspendat, iar teritoriul ar trebui să fie condus efectiv de la Londra.

Acest raport a fost prezentat la doar o zi după ce premierul Andrew Fahie și directorul porturilor din teritoriu au fost încarcerați în urma unei acțiuni a forțelor anti-drog, ceea ce a reprezentat o rușine majoră pentru Regatul Unit.

Sute de persoane s-au adunat luni în fața biroului guvernatorului John Rankin, în capitala Road Town, pe insula Tortola, scandând sloganuri și ținând pancarte pe care scria „Nu guvernării britanice".

„Mesajul nostru către guvernul Regatului Unit și către lume: nu va exista o guvernare directă în acest teritoriu", a declarat Luce Hodge-Smith, care a deținut anterior funcții în guvern.

Mitingul a coincis cu o vizită a parlamentarului britanic Amanda Milling, organizată pentru a discuta despre raportul publicat de comisia de anchetă.

Raportul acesteia a subliniat că milioane de dolari din fondurile de stat au fost cheltuite inutil în fiecare an de politicieni și ministere. De asemenea, documentul menționează o gravă lipsă de onestitate în legătură cu vânzările de proprietăți publice și abuzuri numeroase în legătură cu numirile în funcții de stat.

Administrația lui Fahie a ignorat principiile bunei guvernări, martorilor le-a fost teamă să iasă în față și „oamenii din Insulele Virgine Britanice au fost prost serviți în ultimii ani", a concluzionat raportul, care nu are legătură cu arestarea lui Fahie.

Insulele Virgine Britanice au fost cucerite de Marea Britanie în anii 1600.

Teritoriul de aproximativ 30.000 de locuitori a obținut autonomia față de Regatul Unit în 1967, prin primele alegeri și crearea primului său guvern autonom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.