Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în orașul de unde provin măcelarii din Bucea/ Poliția rusă a intervenit prompt și i-a săltat (Video)

captura youtube
Habarovsk protest rusia

Proteste împotriva războiului din Ucraina au avut loc sâmbătă în Rusia, exact în regiunea de unde provin și cei care au alcătuit unitatea militară de „măcelari” ruși care au comis masacrul din Bucea, unde sute de civili au fost găsiți uciși după retragerea trupelor rus. Mai multe persoane au fost arestate în piața centrală din Habarovsk, lângă Vladivostok, după ce au protestat, majoritatea în tăcere, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

Eroul activist Nikolai Zodci și alți protestatari au fost din nou în Piața Komsomol pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina.

Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, este comandantul celei de-a 64-a brigăzi de infanterie motorizată din Habarovsk, cel care a condus „măcelarii” care au comis ororile din Bucea.

Activistul Nikolai Zodci a venit cu o pancartă pe care scria „Fii blestemat!” în limba rusă și a strigat „Putin, ești un ucigaș, criminal de război! Nu o să scapi de răspundere, o să arzi în iad!”, a fost ridicat de mai mulți polițiști din piața centrală din Habarovsk. El a mai ieșit în aceeași piață și pe 2 aprilie cu un afiș despre litera Z, fiind arestat și atunci de poliția din Habarovsk.

În aceeași piață, la fel s-a întâmplat și cu activistul Aleksei Paley. A fost arestat pentru cuvântul „Nu” pe care l-a scris pe un mic carton cu care protesta în piața din Habarovsk, în tăcere. Acesta a reușit să stea câteva secunde cu mica pancartă, pe care a refuzat inițial să o „predea” polițiștilor.

O altă femeie, cu un desen împotriva războiului, pentru pace, cu porumbei, curcubee și copii pe un nor peste lume, a fost ridicată și ea de organele de poliție ruse, motivul fiind încălcarea regulilor anti-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.