Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în țară - ziua a treia

protest ziua 2 b

protest ziua 2 bRomânii protestează și în această seară în București și în mai multe orașe ale țării.

UPDATE 23.50: Traficul în zona Pieței Universității s desfășoară normal acum. În zona fântânilor mai sunt aproximativ 300 de oameni, protestul fiind aproape de final. În această seară, printre cererile protestatarilor s-a numărat demisia lui Victor Ciorbea din funcția de avocat al poporului, alocarea a 6% din PIB pentru educație, dar și transparența totală în cheltuirea banilor publici.

UPDATE 22.50: Zeci de persoane agită steaguri naţionale, suflă în fluiere şi vuvuzele şi poartă pancarte cu mesaje precum: „Vrem un viitor în propria ţară”, „Tată,mamă, îmi iau ţara înapoi”, „România lucrului bine făcut?”, „Eu nu sunt Preafericit şi vreau doar lideri pe merit”. Sunt aproximativ 12.000 de oameni în piață.

UPDATE 20.02: În PiațaUniversității sunt peste 7.000 de oameni. Se strigă „Plecați, plecați și nu mai candidați!”, „Nu daţi afara tinerii din ţară!”, „Hoţii”, „Corupţia ucide!” și „Parlament penal, marş la tribunal!”.

UPDATE 19.34: Sunt peste 6.000 de protestatari în Piața Universității.

UPDATE 19.23: Artistul Tudor Chirilă, pe care mulți tineri îl doresc ca reprezentant al protestatarilor, îl critică pe contul său de Facebook pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că organizează în grabă consultările cu reprezentanții manifestanților.

„Domnule Klaus Iohannis aceasta propunere de consultare cu "strada" făcută de pe o zi pe alta vi se pare o probă de seriozitate? Sau e doar praf în ochi tocmai pentru că o mișcare atât de spontană să nu reușească să se organizeze? E prima dată de când sunteți președinte când vă văd atât de grăbit.”, a scris Chirilă.

UPDATE 19.16: Protestatarii l-au alungat din Piața Universității pe stegarul dac - simbolul protestelor USL din 2012. Tinerii sunt supărați pentru că anumite persoane vor să le „fure” protestul.

UPDATE 18.54: Numărul protestatarilor din Piața Universității depășește 3.000. Digi 24 anunță că sute de oameni au ieșit în stradă și în Constanța, Timișoara și Pitești.

UPDATE 18.46: Deja în Piața Universității sunt peste 2.000 de persoane, alte câteva zeci se află în fața Clubului Colectiv unde aprind lumânări și depun flori în memoria victimelor tragediei

UPDATE 18.30: Protestatarii au blocat Piața Universității.

UPDATE 18.25: În Piața Universității sunt deja aproape 1.000 de persoane.

UPDATE 18.22: În Piața Universității se împart hârtii cu mesaje pentru oamenii care ar fi interesați să facă parte din „Partidul Popular din Stradă” și se strâng semnături pentru înființarea acestuia, anunță B1 TV.

Momentan, în Piața Universității din Capitală s-au strâns aproximativ 250 de persoane. Proteste se anunță și în Cluj, Constanța, Sibiu, Timișoara, Brașov, Galași, Iași și Ploiești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.