Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTESTE MAMUT în Germania, împotriva restricțiilor: s-a cerut ÎNCHISOARE pentru Angela Merkel

Reuters
proteste germania

Zeci de mii de persoane au protestat, luni seară, în numeroase oraşe din Germania, faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de posibila impunere a vaccinării, înregistrându-se violenţe între demonstranţi şi forţele de ordine.

Conform estimărilor, aproximativ 70.000 de persoane au participat la proteste, în zeci de oraşe din landurile Turingia, Bavaria, Mecklenburg-Pomerania, Saxonia-Anhalt, Brandenburg, Baden-Württemberg şi Renania de Nord-Westfalia, informează agenţia DPA şi publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung. Cei mai mulţi manifestanţii nu au purtat măşti medicale şi au cerut condamnarea la închisoare a fostului cancelar Angela Merkel, a preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, a fostului ministru al Sănătăţii Jens Spahn şi a virologului Christian Drosten. "Merkel, Spahn, Steinmeier, Drosten - la închisoare!", au scandat demonstranţii în centrul Belinului. Un alt slogan a fost "Vaccinaţi şi nevaccinaţi, împotriva obligativităţii vaccinării!".

Citește și: ÎNCEP SĂ CADĂ CAPETLE greilor din domeniul gazelor naturale: ARESTĂRI pentru creștere nerezonabilă a prețurilor în Kazahstan

În oraşele Rostock, Grimmen şi Cottbus, au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine. Cel puţin 11 manifestanţi au fost reţinuţi, iar doi agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi, conform site-ului NDR.de. Autorităţile au anunţat că 175 de persoane au fost verificate şi vor fi sancţionate pentru participare la proteste neautorizate. În oraşul Köln, aproximativ 1.000 de persoane au participat la o contramanifestaţie, în favoarea menţinerii restricţiilor, ceea ce a generat riscuri privind confruntări cu demonstranţii antirestricţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.