Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste MASIVE în Republica Moldova: Opoziția acuză FRAUDAREA alegerilor: 'Nu pot fi validate'

rador.ro
republica moldova ue

Partidul Socialiștilor (PSRM), formațiunea președintelui prorus Igor Dodon, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, cu 31,4% din voturi, fiind urmat de alianța electorală ACUM (26,1%) și Partidul Democrat (24%), potrivit rezultatelor preliminare anunțate luni dimineață de Comisia electorală de la Chișinău. În acest context liderii Blocului Electoral ACUM Maia Sandu și Andrei Năstase, format din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (DA), consideră că alegerile au fost fraudate și ar trebui să fie invalidate. Ei au anunțat că urmează proteste pe această temă, relatează Mediafax.

Citește și: Rezultate definitive parțiale la alegerile din Republica Moldova. Instabilitatea politică s-ar putea prelungi. Socialiștii pro-ruși în frunte

Liderii Blocului Electoral ACUM PAS și DA, care s-a clasat pe locul al doilea, au declarat în presa din România că urmează să iasă la proteste în stradă și consideră că alegerile au fost fraudate, informează site-ul Deschide.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Jocurile de Putere” cu Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Întrebată dacă va recunoaște rezultatele scrutinului electoral, lidera PAS, Maia Sandu, într-o intervenție telefonică, a declarat următoarele: „Noi am cerut deja ca rezultatele alegerilor să nu fie recunoscute pe cele două circumscripții în care au votat cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului, inclusiv pentru că noi nu am avut nicio posibilitate să facem campanie electorală acolo, să-i informăm despre noi și programul nostru. Ținând cont de aceste încălcări, sperăm să fim sprijiniți de observatorii internaționali În rest, am declarat, am constatat fraude majore...Comunicăm acum cu colegii noștri din diferite localități ca să documentăm toate fraudele și am anunțat deja că vom ieși la proteste, pentru că considerăm aceste alegeri fraudate”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS a mai zis că așteaptă să fie procesate toate procesele verbale și să documenteze toate fraudele comise.

Citește și: Mike Pompeo califică drept 'fanfaronadă' ameninţările lui Vladimir Putin de a desfăşura noi rachete

„Noi am zis mai devreme: comunicăm cu colegii noștri și documentăm toate fraudele, o să comunicăm și cu observatorii internaționali. Le-am cerut și lor să nu se grăbească să vină cu constatări înainte să examineze toate fraudele, inclusiv cele prezentate de noi. În același timp, ne pregătim să ieșim cu toți cetățenii Republicii Moldova care nu vor să le fie furate voturile, o să ieșim să ne apărăm votul în stradă”, susține Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase, liderul Pladformei DA, în cadrul aceleiași emisiuni, a declarat că din punctul său de vedere aceste alegeri nu pot fi validate. „Aceste alegeri nu pot fi nici libere și nici corecte, deci aceste alegeri nu pot fi validate din punctul meu de vedere”, susține Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.